Μαρ 07 2011

από το βουνό μέχρι την παραλία… (κούλουμα αντίστασης στον Υμηττό)

Published by at 15:21 under Ελληνικό,Υμηττός

Την Καθαρά Δευτέρα (7/3) συμμετέχοντες στην ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ηλιούπολης βρέθηκαν στην πλαγιά του Υμηττού (στο ύψος της Ηλιούπολης) και μέσα από ένα σύντομο οδοιπορικό μοίρασαν σε όσους αψήφησαν το ψύχος και βρέθηκαν στο βουνό για το πέταμα του χαρταετού κείμενα για τους σχεδιασμούς των «από πάνω» για Ελληνικό και Υμηττό. Η όλη παρέμβαση ολοκληρώθηκε με ένα συλλογικό φαγοπότι στο πυροφυλάκιο πάνω από την Αγία Μαύρα.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε [σε pdf]

από το βουνό μέχρι την παραλία…

από τον Υμηττό μέχρι το Ελληνικό…

 

Καθημερινά πλέον οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες αντιλαμβάνονται με τον πιο βάναυσο τρόπο τι θα πει κρίση του συστήματος και μνημόνιο. Το κεφάλαιο, με πρόφαση το δημόσιο χρέος και το δημόσιο έλλειμμα, χρησιμοποίησε όλους τους μηχανισμούς του προκειμένου να δημιουργήσει σύγχρονους δούλους. Το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. κάνουν αυτό που ήδη έκαναν χρόνια τώρα στα 2/3 του πλανήτη. Εξαθλιώνουν τις δυνάμεις εργασίας, καταργούν τις κατακτήσεις χρόνων, σπρώχνουν βίαια στη φτώχεια. Τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε. με λύσσα και ψέμα στηρίζουν το σύστημα. Σπέρνουν παντού το φόβο καταστέλλοντας κάθε αντίσταση, ποινικοποιώντας κάθε αγώνα.

Στόχος είναι πάντα το κέρδος. Και επειδή κέρδος προκύπτει και από την εκμετάλλευση της φύσης, στόχος γίνονται βουνά, θάλασσες, ελεύθεροι δημόσιοι χώροι. Και κάθε τέτοια εκμετάλλευση περνά και μέσα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και παραγωγικών μονάδων. Και για να γίνουν όλα «γρήγορα» και «απλά» μας προέκυψε η διαδικασία Fastrack, που στην πράξη θα ακυρώνει νόμους που το ίδιο το κεφάλαιο και το κράτος έχουν θεσπίσει.

Το Ελληνικό αποτελεί από ότι δείχνουν τα πράγματα τον πρώτο μεγάλο στόχο για επένδυση έως και 7 δις. Οι χρήσεις που προβλέπονται (πολυτελείς κατοικίες, γήπεδα γκολφ, ξενοδοχεία, mall, πίστα φόρμουλα ένα, μαρίνες για γιοτ, καζίνο, …) δεν προσφέρουν τίποτα στους εργαζόμενους, που κάθε μέρα βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται, τις κοινωνικές παροχές να καταργούνται και τους ανέργους να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο. Θα είναι μια μεγάλη μπίζνα για την οποία ενδιαφέρονται Μπόμπολας, Λάτσης, Κοπελούζος, Αλαφούζος, Ρέστης και βέβαια επιχειρηματικοί όμιλοι και από το εξωτερικό (βλ. επενδυτές από Κατάρ). Υπόσχονται 35.000 θέσεις εργασίας, για να χρυσώσουν το χάπι, που αν τελικά προκύψουν είναι σίγουρο πως όπως και οι εργαζόμενοι της cosco θα δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας.

Αντίθετα με αυτές τις επιδιώξεις, οι εργαζόμενοι στην Αττική έχουν ανάγκη από τα δάση, τους ελεύθερους χώρους, τις πλατείες, τις παραλίες, το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει πάρκο με φυσικό πράσινο για αναψυχή με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους. Αυτό θα είναι και εξαιρετικά επωφελές κλιματολογικά για όλη την Αττική.

Οι επιδιώξεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης πρέπει να αποτραπούν. Και κάτι τέτοιο θα είναι δυνατό να επιτευχθεί από τη στιγμή που οι κάτοικοι αποφασίσουν να πάρουν το αγώνα στα χέρια τους. Και βέβαια η πάλη αφορά όλους και όχι μόνο τους κατοίκους του Ελληνικού και των κοντινών δήμων.

Επίσης, η πάλη αυτή έχει ξεχωριστή σημασία για τις γειτονιές μας μιας και παράλληλα θα ανοίξει και πάλι το θέμα της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού. Θα κάνουν και νέα προσπάθεια να βάλουν χέρι στο βουνό. Ο δρόμος θα αποτελέσει βασική υποδομή στα πλαίσια της «αξιοποίησης» του Ελληνικού. Η κατασκευή του με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) και η εκμετάλλευση από την ανάδοχο εταιρία με την είσπραξη διοδίων θα αποτελεί μια τρομερά κερδοφόρα επένδυση. Ξέρουν καλά πως παραμύθια για κυκλοφοριακό δεν πιάνουν. Η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στην Κατεχάκη που προσδοκούσαν με τη δημιουργία της περιφερειακής Υμηττού έχει προκύψει σήμερα λόγω κρίσης και βενζίνης του 1,65. Οπότε, όπως φαίνεται, και για τη επιχειρούμενη περαιτέρω λεηλασία του Υμηττού, θα βάλουν μπροστά τον μπαμπούλα του χρέους και του Δ.Ν.Τ.

Δεν φτάνει

– που μας σπρώχνουν στην ανεργία και στην ανέχεια

– που αφήνουν ασύδοτους τους εργοδότες για απολύσεις και ατομικές συμβάσεις

– που σκοπεύουν να στοιβάζουν τα παιδιά μας στις τάξεις με τις συγχωνεύσεις σχολείων

– που μας χαρατσώνουν με τα διόδια των εργολάβων, για μετακινήσεις από γειτονιά σε γειτονιά

– που απαξιώνουν τη δημόσια υγεία και παιδεία με το δικό τους «δεν πληρώνω»

– που αυξάνουν τα εισιτήριο στα ΜΜΜ κατά 40% και που κόβουν γραμμές λεωφορείων

Θέλουν να μας κόψουν και τον αέρα που αναπνέουμε μόνο και μόνο για μπίζνες, καταστρέφοντας όση φύση και όσους ελεύθερους χώρους έχουν απομείνει.

…αντίσταση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και ξένου & ντόπιου κεφαλαίου για τη λεηλασία της δημόσιας γης και της ζωής μας

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

askilioupolis.espivblogs.net  – ask_ilioupolis@espiv.net

επόμενη συνέλευση: Κυριακή 13/3, 6.00μμ

>  συναντιόμαστε  στο δημαρχείο Ηλιούπολης

No responses yet

Leave a Reply

css.php