Κατηγορίες
Uncategorized

Όχι στην έκδοση των 5 συναγωνιστών μας στις ιταλικές αρχές!

Πανό που αναρτήσαμε στη γειτονιά μας και σχετική ανακοίνωση της Α Σ Κ Ηλιούπολης :

aski5agias112015b

aski5agias112015a

Κάτω τα χέρια από τους 5 συναγωνιστές

Ξημερώματα 12ης Νοέμβρη, ημέρα Πανελλαδικής απεργίας, oι ελληνικές αρχές εισέβαλαν στα σπίτια 5 φοιτητών της Αγίας Παρασκευής με Ευρωένταλμα από τις ιταλικές αρχές, με αφορμή την προσαγωγή των συλληφθέντων μια μέρα μετά την πορεία της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, στην οποία έλαβαν μέρος. Την επόμενη μέρα, οι 5 συλληφθέντες, μετά την παρουσία τους στον εισαγγελέα, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρις ότου το συμβούλιο εφετών να αποφασίσει για την έκδοση τους ή όχι στην Ιταλία.

Αυτή η ακραία καταστολή απέναντι στον εσωτερικό εχθρό, τα κοινωνικά κινήματα και τους αγωνιστές, που εν προκειμένω εκφράζεται μέσα από την εφαρμογή του ευρωεντάλματος σύλληψης έχει αρχίσει να εμπεδώνεται πλέον ως βασική στρατηγική κράτους-κεφαλαίου, απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι κατά την περίοδο της κρίσης. Το Ευρωένταλμα έχει και στο παρελθόν εφαρμοστεί για τη δίωξη Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών ποινικοποιώντας την πολιτική τους δράση στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας Τούρκων εργατών στην Ευρώπη.

Ως Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης καταγγέλλουμε τους εμπνευστές και τους υλοποιητές αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης. Τόσο τις ιταλικές αρχές, όσο και το συνεργαζόμενο ελληνικό κράτος, την ελληνική αστυνομία και την ξεκάθαρα συνένοχη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά έγιναν εν ώρα της πρώτης γενικής απεργίας ενάντια στην κυβέρνηση αυτή, απεργία στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ «συμμετείχε». Την ίδια λοιπόν ώρα που λάβαινε χώρα η απεργία, η κυβέρνηση συνεργαζόταν με το ιταλικό κράτος για την έκδοση των πέντε φοιτητών. Τώρα, με τα νέα μέτρα που ψηφίζουν και το νέο γύρο επίθεσης που εξαπολύουν προς τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία φοβούνται τις αντιδράσεις και τους αγώνες και προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και να ποινικοποιήσουν ακόμα και τη συμμετοχή στη διαδήλωση. Είναι ξεκάθαρο πια, πως μαζί με τη μνημονιακή-αντεργατική-αντικοινωνική πολιτική πάει και η νέα πολιτική άμυνας-ασφάλειας (σε Ελλάδα και ΕΕ), ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, με την καταστολή των αγώνων που έρχονται να αντιπαλεύσουν την πολιτική αυτή.

Απέναντι λοιπόν στην πολιτική αυτή και στους εκφραστές της, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους 5 συναγωνιστές και συμμετέχουμε τις κινητοποιήσεις.

Όχι στην έκδοση των 5 φοιτητών στις Ιταλικές Αρχές

 Παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους

Κατάργηση του Ευρωεντάλματος

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης
askilioupolis.espivblogs.net

Κινητοποιήσεις:
· Τρίτη 24/11, 18:00 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ιταλική Πρεσβεία
· Σάββατο 28/11, 12:00 Πορεία στην πλατεία Μοναστηρακίου
. Συγκέντρωση στο Εφετείο την ημέρα απόφασης της έκδοσης ή μη

> Την Τετάρτη 25/11, στις 19.30 καλούμε στο Άλσος της Ηλιούπολης για  μαζική εξόρμηση αντιπληροφόρησης


POSTER_02