Κατηγορίες
Uncategorized

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης για την φασιστική επίθεση στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο – Συνεργείο» [με αφορμή τη δική της χ.α.]

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιούλη 2013, η φασιστική συμμορία της χ.α. είχε πραγματοποιήσει μία ακόμη τρομοκρατική επίθεση στα νότια προάστια. Πραγματοποιώντας μοτοπορεία με συμμετοχή και υψηλόβαθμων στελεχών της και με συνοδεία και μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αφού πέρασαν από την οδό Αγ. Κωνσταντίνου μπροστά από το Α.Τ. Ηλιούπολης, αφού διέσχισαν προκλητικά μεγάλο μέρος της γειτονιάς μας, επιτέθηκαν στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο – Συνεργείο» στην Ηλιούπολη σε ώρα που ήταν ανοικτός και που γινόταν μάθημα αγγλικών σε παιδιά. Η ομάδα αυτή, απροκάλυπτα και υπό την αστυνομική παρουσία, έσπασε τη τζαμαρία της εισόδου, προκάλεσε υλικές ζημιές και στο εσωτερικό του χώρου και επιτέθηκε με ρόπαλα στον κόσμο τραυματίζοντας τρεις συμμετέχοντες στο εγχείρημα (δυο ανήλικούς και πολύ άγρια έναν μεγαλύτερο), πέταξε φυλλάδια της χρυσής αυγής και συνέχισε ανενόχλητη την πορεία της προς Αργυρούπολη.

Το “Συνεργείο” υπήρξε ένας τόπος αυτοοργάνωσης και αγώνα, πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης και δράσης. Σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνταν μαθήματα ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες κ.α. Σε αυτόν συμμετείχαν πολλοί συμπολίτες μας όλων των ηλικιών. Και ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης βρεθήκαμε μαζί με τον κόσμο του “Συνεργείου” σε μια σειρά από τοπικούς και ταξικούς-κοινωνικούς αγώνες. Και φυσικά βρεθήκαμε δίπλα του και τότε που δέχθηκε αυτήν τη φασιστική επίθεση.

Αυτό το «αναβαθμισμένο» χτύπημα είχε συντελεστεί σε συνέχεια των ρατσιστικών επιθέσεων σε μετανάστες, της στοχοποίησης πολιτικών χώρων, των επιθέσεων σε αγωνιστές και σε στέκια και γραφεία πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων. Η χ.α. επιδίωκε να κατοχυρώσει την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή, να χτυπήσει κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα που αντιστέκεται, με στόχο να πλήξει το αγωνιστικό φρόνημα του κόσμου της εργασίας και του αγώνα, να τρομοκρατήσει το λαό πολιτικά και ιδεολογικά και να ενισχύσει τις τάσεις ατομικισμού, αποστράτευσης και ιδιώτευσης.

Και βέβαια, μόλις δυο μήνες μετά η χ.α. προχώρησε μέσα από μια αντίστοιχη επιχειρησιακά δράσης της και στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Όχι τυχαία, η ολη αυτή δράση της εκδηλωνόταν σε μια περίοδο άγριας επίθεσης του συστήματος ενάντια στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Μιας επίθεσης που ενορχηστρωνόταν από το κεφάλαιο, την τότε συγκυβέρνηση, το ΔΝΤ και την ΕΕ και πραγματωνόταν με τα μνημόνια, τις απολύσεις, τις επιστρατεύσεις, τις απαγορεύσεις απεργιών, τις τρομοδίκες ενάντια σε αγωνιστές, τα φασιστικού τύπου διαγγέλματα – «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», το κλείσιμο της ΕΡΤ, την απαγόρευση και τον περιορισμό των διαδηλώσεων, την κατάλυση του Ασύλου, τις πρακτικές παρατεταμένης προφυλάκισης. Μιας επίθεσης που βέβαια συνεχίζεται και σήμερα με βασικό πρωταγωνιστή και την τωρινή συγκυβέρνηση.

Ενέργειες, όπως η επίθεση στο “Συνεργείο” και η συνολική δράση της χ.α. έρχονται τελικά να συμβάλουν στην επιβολή αυτής της επίθεσης του συστήματος, στην επιβολή της πιο άγριας βίας και κρατικής καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, σε σχολεία και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση. Κι έτσι, οι φασιστικές συμμορίες λειτουργούν σαν ειδικές κατασταλτικές μονάδες των αφεντικών τους, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Απέναντι σε όλη αυτήν την κατάσταση, καλούμαστε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών και να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και με όπλο μας την αλληλεγγύη τις επιθέσεις του κεφαλαίου, του κράτους, του παρακράτους και των φασιστικών συμμοριών.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΟΥΣ». ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης
askilioupolis.espivblogs.net