Κατηγορίες
Uncategorized

από την παρέμβαση στην παρέλαση της 25ης Μαρτη 2012

Η παρέμβαση της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ηλιούπολης στην παρέλαση της 25ης Μάρτη ξεκίνησε με ανάρτηση πανό (για την επίθεση που δεχόμαστε, την άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων της διαδήλωσης της 12ης Φλεβάρη και την απάτη της εθνικής ενότητας) και μοίρασμα κειμένων.

Στη συνέχεια, βρισκόμενοι απέναντι από τους «επίσημους» στην πλατεία Φλέμινγκ, από κοινού με άλλους συμπολίτες μας και συμμετέχοντες σε πολιτικοκοινωνικές συλλογικότητες της πόλης προχωρήσαμε σε συνθήματα κατά τη διάρκεια της εκφώνησης του «πανηγυρικού» από το δήμαρχο και κατά την κατάθεση κάποιων στεφάνων. Κάποια από αυτά: «Ούτε δούλος, ούτε και ραγιάς, εμπρός για την εξέγερση και τούτης της γενιάς», «Η εθνική ενότητα είναι μια απάτη, ρίχνει την κρίση στου λαού την πλάτη», «Για να κρυφτεί η σαπίλα αυτής της κοινωνίας, χρειάζονται τα ρόπαλα της αστυνομίας», «Στο δρόμο, στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο», «μας κλέβουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, όλοι στο δρόμο όλοι στον αγώνα», «αυτοί που κυβερνάνε, αυτοί που διοικούν, με του λαού την πάλη θα αναμετρηθούν», «η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «…ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία», «σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία, η χούντα δεν τελείωσε το 73».

Στη συνέχεια, με την έναρξη της παρέλασης, μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων περάσαμε  στο δρόμο όπου γινόταν η παρέλαση και συγκροτώντας μπλοκ πίσω από  αυτό της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων ηλιούπολης πορευτήκαμε φωνάζοντας συνθήματα.

 

το κείμενο που μοιραζόταν βρίσκεται εδώ

και στη συνέχεια:

25 Μαρτίου 2012: Δεν έχουμε κανένα λόγο να γιορτάζουμε…

Έχουμε κάθε λόγο να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και την αξιοπρεπή ζωή!

Ενάντια στους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες, μπέηδες και πασάδες, που υπέγραψαν τις δανειακές συμβάσεις της νέας υποδούλωσης.

Ενάντια στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τους ντόπιους τοποτηρητές του, που ληστεύουν το μόχθο του λαού, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, αλυσοδένουν τους εργαζόμενους.

Ενάντια στην τρόικα των εκμεταλλευτών, την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και στους ντόπιους υπαλλήλους τους, το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας, που απαιτούν την υποταγή μας στο σχέδιο κοινωνικής ερήμωσης που προωθούν με νόμους, «πραξικοπήματα» και με τους μηχανισμούς καταστολής σε πλήρη δράση.

Να διαδηλώσουμε μαζικά το δικαίωμά μας στη ζωή και την ελευθερία. Να τιμήσουμε τους αγωνιστές τού χθες με τους αγώνες τού σήμερα: για τα εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα που μας αφαιρούν με ανείπωτη βία.

«Αμαυρώνουν την επέτειο της επανάστασης του ’21» όσοι υποκριτικά μιλούν για «εθνική ομοψυχία» και «πατριωτική συναίνεση» την ώρα που προσκυνάνε βιομηχάνους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και χρηματιστές και παραδίδουν το λαό φτωχό και εξαθλιωμένο στις κανιβαλιστικές ορέξεις τους. Δεν υπάρχει ενότητα ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, δεν υπάρχει ομοψυχία ανάμεσα στους καταπιεστές και τους καταπιεζόμενους. Στην κάλπικη ενότητα του σάπιου κόσμου τους να αντιτάξουμε την αληθινή, ταξική ενότητα των αγώνων μας για μια άλλη προοπτική.

Ακραίος δεν είναι ο λαός που αντιστέκεται, ακραίοι είναι οι τύραννοι που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αντίστασή του. Ακρότητες δεν είναι οι μαζικές εκδηλώσεις λαϊκής κατακραυγής, αλλά η δράση των μηχανισμών καταστολής, τα χημικά και τα πογκρόμ κατά των διαδηλωτών, οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις και οι ξυλοδαρμοί αγωνιστών. Ακραία δεν είναι η φωνή της λαϊκής οργής, αλλά οι σειρήνες των προπαγανδιστών, οι φήμες και οι «ειδήσεις» των κυρίαρχων, που δημιουργούν κλίμα τρόμου και απόγνωσης.

Οι σημερινοί τους λόγοι και οι «πατριωτικές» κορόνες τους, τα ψέματα που θα ξεχειλίσουν από τα μικρόφωνα, τα δάκρυα υποκρισίας που θα χυθούν από τους «συμπονετικούς» δήθεν εκπροσώπους του λαού και τους τοπικούς άρχοντες δεν μπορούν να κρύψουν το αληθινό τους πρόσωπο και τα έργα τους: τη σκλαβιά της φτώχειας, τη βία της ανεργίας, τη στέρηση βασικών αναγκών όπως η στέγη και το ρεύμα, την περιστολή των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας στην υγεία και την παιδεία.


Να σπάσουμε τις αλυσίδες της κοινωνικής υποδούλωσης

που θέλουν να μας φορέσουν τα ξένα και ντόπια αφεντικά.

Να μην γίνουμε οι σύγχρονοι δούλοι!

 

Να απομονώσουμε τον ακροδεξιό λαϊκισμό που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αγανάκτησή μας. Να αποκαλύψουμε τους νοσταλγούς του ναζισμού και του φασισμού που ψαρεύουν στα θολά νερά και προσπαθούν να προσεταιριστούν τις λαϊκές διαθέσεις. Η ιδεολογία του μίσους, των διακρίσεων και του ρατσισμού είναι η άλλη όψη του ίδιου συστήματος, του καπιταλισμού.

Να μετατρέψουμε τις φιέστες τους σε μαζικές διαδηλώσεις, να μεταδώσουμε το μήνυμα του αγώνα σε κάθε γειτονιά. Οι επαναστάσεις τού χθες αποκτούν νόημα στους αγώνες τού σήμερα.

Ούτε δούλος ούτε και ραγιάς, εμπρός για την εξέγερση και τούτης της γενιάς.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης υφίσταται για κάτι παραπάνω από ένα χρόνο πλέον και η συμμετοχή σε αυτήν είναι ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της πόλης μας. Λειτουργεί μέσα από τακτικές συνελεύσεις (κάθε Κυριακή – εκτός από σήμερα – στις 6μμ στο άλσος Ηλιούπολης «Δ.Κιντής») στις οποίες συμμετέχουμε όλοι μας ισότιμα, συζητώντας για τα κοινά προβλήματά μας και την πολυμέτωπη επίθεση που δεχόμαστε και επιχειρώντας να οργανώσουμε «από τα κάτω» τη συλλογική μας δράση, να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και να βρεθούμε σε κοινούς αγώνες με όλα τα καταπιεζόμενα και αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!