Κατηγορίες
Μ.Μ.Μ.

[Σαβ. 19/3] μία ακόμα ημέρα δράσεων σε ΜΜΜ

Το Σάββατο 19/3 αποτέλεσε για την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης μία ακόμα ημέρα δράσης στα ΜΜΜ (σε συντονισμό και με άλλες συνελεύσεις κατοίκων των γύρω περιοχών).

Η όλη κινητοποίησή μας ξεκίνησε λίγο μετά τις 11πμ και πάλι από το Νησάκι της Ηλιούπολης (στη λαϊκή). Επιβιβαστήκαμε στο 237 και βάζοντας αυτοκόλλητα στα ακυρωτικά μηχανήματα και χαρτοπανό στο εξωτερικό του λεωφορείου και μοιράζοντας κείμενα στους επιβάτες φτάσαμε στο Μετρό της Δάφνης, όπου και δεν αποβιβαστήκαμε. Μείναμε μέσα στο λεωφορείο συνεχίζοντας την παρέμβαση μέχρι την κεντρική πλατεία, από όπου πήραμε και πάλι το 237 και με αντίστοιχη παρέμβαση φτάσαμε και πάλι στο Μετρό. Αυτή τη φορά αποβιβαστήκαμε και από κοινού με τη Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου, την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Δημητρίου και την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων, Κουκακίου και Θησείου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προχωρήσαμε σε παρέμβαση πάνω και μέσα στο σταθμό με ανάρτηση πανό και χαρτοπανό, μοίρασμα κειμένων και βέβαια κουκούλωμα των ακυρωτικών μηχανημάτων. Η όλη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε κατά τις 2μμ και πάλι μέσα σε ένα 237 επιστρέφοντας πίσω στην Ηλιούπολη.

Μια σημείωση: παρέμβαση τη παρέμβαση ολοένα και περισσότεροι επιβάτες εμπλέκονται σε κουβέντες για το δίκιο του αγώνα αυτού και τις ευρύτερες προεκτάσεις του αλλά και για το «τι μπορούμε να κάνουμε».

[επίσης, στο πλαίσιο της συντονισμένης αυτής δράσης έλαβαν χώρα και αντίστοιχες κινητοποιήσεις και σε άλλα κεντρικά σημεία του δικτύου συγκοινωνιών της Αττικής, όπως σε Πειραιά, Περιστέρι,…]

Όλα συνεχίζονται…