Σεπ 15 2013

[Τετ.18/9, 5μμ] συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης έξω από την «Ανέλιξη”

Published by at 12:33 under Uncategorized

έκτακτη ενημέρωση από ΣΕΦΚ : Αναβάλλεται η σημερινή κινητοποίηση έξω από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη”

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον! Μετά τις δολοφονίες μεταναστών και την οργανωμένη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση κατά των συνδικαλιστών του συνδικάτου μετάλλου Πειραιά, μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα, οι ναζιστικές συμμορίες συνεχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο, και με αίμα προσπαθούν να επιβάλουν την κυριαρχία τους. Τα ξημερώματα δολοφόνησαν φασίστες τον μουσικό Παύλο Φύσσα (Killah P), ο οποίος είχε αντιφασιστική και κοινωνική δράση στο Κερατσίνι. Όλοι στη συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 18:00, Παν. Τσαλδάρη 60, στο σημείο της δολοφονίας του. Αναβάλλεται η σημερινή κινητοποίηση έξω από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη”.

__

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλουν οι εργοδότες συνεχίζεται μέχρι τη νίκη!

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.00μμ εργαζομένους, ανέργους, γονείς, μαθητές, συναδέλφους, συλλογικότητες σε συγκέντρωση έξω από τα φροντιστήρια «ΑΝΕΛΙΞΗ» Φαρμακίδου 2 στην Ηλιούπολη (πρόσβαση με το Μετρό: στάση Αγ. Δημήτριος και στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο Α4 και αποβίβαση στάση πλατεία 25ης Μαρτίου, αλλά και με το λεωφορείο 140).

> σχετικό κείμενο – κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης:

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλουν οι εργοδότες Α. Τσαρπαλής-Γ.Πρέσβης συνεχίζεται…

Οι μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις σωματείων, εργατικών και τοπικών συλλογικοτήτων, εργαζομένων, ανέργων, μαθητών, έξω από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» έκαναν σαφές προς όλους ότι αυτή η υπόθεση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και επίθεσης στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων δεν θα περάσει. Η προσφυγή της εργοδοσίας στους μηχανισμούς καταστολής για “προστασία” από τις κινητοποιήσεις και η προσπάθεια να εμφανίσει ως “απόφαση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων” μια κατάπτυστη ανακοίνωση ταύτισης με τα συμφέροντα των αφεντικών – μνημείο εργοδοτικού συνδικαλισμού – αποδεικνύουν ότι οι απολύσεις, αποτελούν μέσο γενικότερης επίθεσης στον κλάδο των εργαζομένων στα φροντιστήρια και στον ΣΕΦΚ.

Η εργοδοσία, με τη στήριξη κάποιων “προθύμων” της υποταγής στη νέα «νομιμότητα», επιχειρεί να απαλλαγεί από τους “ενοχλητικούς” εργαζομένους που 8 χρόνια είχαν καταφέρει με την αγωνιστική τους δράση να εδραιώσουν τα εργατικά δικαιώματα και την παρουσία του σωματείου στο φροντιστήριο, αλλά και να δράσει “πιλοτικά” για ολόκληρο τον κλάδο ξεχερσώνοντας το εργασιακό τοπίο από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ).

Ωστόσο, η πολιτική λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων, που σαρώνει αυτή τη στιγμή όλους τους κλάδους των εργαζομένων, δεν μπορεί να ανακόψει τη μαχητική αντίσταση των ίδιων των εργαζομένων και την αποφασιστική αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουμε. Αν και είναι γνωστό και από τα διαφημιστικά της ίδιας της επιχείρησης «Ανέλιξη» ότι έχει 2 παραρτήματα (Φαρμακίδου 2 και Γράμμου 24), τα οποία ανήκουν στους ίδιους εργοδότες και στα οποία εργάζονται οι ίδιοι καθηγητές, η εργοδοσία, ακολουθώντας αντιφατική παρελκυστική τακτική και απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές, επιμένει ψευδώς ότι τα 2 φροντιστήρια «Ανέλιξη» είναι διαφορετικές επιχειρήσεις και «δεν έχουν κανένα οικονομικό και νομικό δεσμό». Δηλώνει προκλητικά ότι μόνο οι 2 από τους 5 απολυμένους που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους, από τους 10 συνολικά που απολύθηκαν, θα επαναπροσληφθούν, εφόσον, βεβαίως, αποδεχθούν να εργαστούν για 6 ώρες τη βδομάδα με μείωση του μισθού τους κατά 21% κάτω από το προβλεπόμενο ωρομίσθιο από τη ΣΣΕ. Ζητούν, δηλαδή, να αποδεχθούν να σπάσουν τη ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις κάτω ακόμα και από το κατώτατο ωρομίσθιο για νέους έγγαμους εργαζομένους χωρίς προϋπηρεσία. Οι συνάδελφοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν τη διάσπαση του αγώνα και επέμειναν σε επαναπρόσληψη και των 5. Η εργοδοσία απάντησε ότι θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.00μμ εργαζομένους, ανέργους, γονείς, μαθητές, συναδέλφους, συλλογικότητες σε συγκέντρωση έξω από τα φροντιστήρια «ΑΝΕΛΙΞΗ» Φαρμακίδου 2 στην Ηλιούπολη (πρόσβαση με το Μετρό: στάση Αγ. Δημήτριος και στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο Α4 και αποβίβαση στάση πλατεία 25ης Μαρτίου, αλλά και με το λεωφορείο 140).

Να επαναπροσληφθούν οι 5 απολυμένοι.

Επιτροπή αλληλεγγύης στους απολυμένους καθηγητές από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

 

[βλ. επίσης: ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις για τον αγώνα στα φροντιστήρια «ανέλιξη»[1]ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις για τον αγώνα στα φροντιστήρια «ανέλιξη» [2], [Παρ.30/8, 2μμ, Υπ. Εργασίας] συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους απολυμένους της «Ανέλιξης» [+ ενημέρωση & επιπλέον κινητοποιήσεις], σχετικό κείμενο της Α Σ Κ Ηλιούπολης & 1η σχετική ανακοίνωση ΣΕΦΚ]

> συνεχής ενημέρωση από το blog του ΣΕΦΚ http://www.sefk.gr/

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο [Τετ.18/9, 5μμ] συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης έξω από την «Ανέλιξη”

Comments are closed.

css.php