Ιούλ 19 2013

ανακοίνωση της Α Σ Κ Ηλιούπολης για την επίθεση της συμμορίας της χ.α. στο «Συνεργείο»

Published by at 13:10 under Uncategorized

ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ

Το απόγευμα της Τετάρτης 10/7, η φασιστική συμμορία της χ.α. πραγματοποίησε μία ακόμη τρομοκρατική επίθεση στα νότια προάστια. Πραγματοποιώντας – μη ανακοινωμένη αυτή τη φορά – μοτοπορεία με συνοδεία μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αφού πέρασαν από την οδό Αγ. Κωνσταντίνου μπροστά από το Α.Τ. Ηλιούπολης, αφού διέσχισαν προκλητικά την Ηλιούπολη, επιτέθηκαν στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο – Συνεργείο» στην Ηλιούπολη σε ώρα που ήταν ανοικτός και που γινόταν μάθημα αγγλικών σε παιδιά. Η ομάδα αυτή, απροκάλυπτα και υπό την αστυνομική παρουσία, έσπασε τη τζαμαρία της εισόδου, προκάλεσε υλικές ζημιές και στο εσωτερικό του χώρου και επιτέθηκε με ρόπαλα στον κόσμο τραυματίζοντας τρεις συμμετέχοντες στο εγχείρημα (δυο ανήλικούς κι έναν μεγαλύτερο), πέταξε φυλλάδια της χρυσής αυγής και συνέχισε ανενόχλητη την πορεία της στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό.

Αυτό το «αναβαθμισμένο» χτύπημα έρχεται σε συνέχεια των ρατσιστικών επιθέσεων σε μετανάστες, της στοχοποίησης πολιτικών χώρων, των επιθέσεων σε στέκια και σε γραφεία πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων. Η χρυσή αυγή επιδιώκει να κατοχυρώσει την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή, να χτυπήσει κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα που αντιστέκεται, με στόχο να πλήξει το αγωνιστικό φρόνημα του κόσμου της εργασίας και του αγώνα, να τρομοκρατήσει το λαό πολιτικά και ιδεολογικά και να ενισχύσει τις τάσεις ατομικισμού, αποστράτευσης και ιδιώτευσης.

Όχι τυχαία, εκδηλώνεται σε μια περίοδο άγριας επίθεσης του συστήματος ενάντια στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Μιας επίθεσης που ενορχηστρώνεται από το κεφάλαιο, τη συγκυβέρνηση, το ΔΝΤ και την ΕΕ και πραγματώνεται με τα μνημόνια, τις απολύσεις, τις επιστρατεύσεις, τις απαγορεύσεις απεργιών, τις τρομοδίκες ενάντια σε αγωνιστές, τα φασιστικού τύπου διαγγέλματα – «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», το κλείσιμο της ΕΡΤ, την απαγόρευση και τον περιορισμό των διαδηλώσεων, την κατάλυση του Ασύλου, τις πρακτικές παρατεταμένης προφυλάκισης…

Τέτοιες ενέργειες έρχονται τελικά να συμβάλουν στην επιβολή αυτής της επίθεσης του συστήματος, στην επιβολή της πιο άγριας βίας και κρατικής καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, σε σχολεία και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση. Κι έτσι, οι φασιστικές συμμορίες λειτουργούν σαν ειδικές κατασταλτικές μονάδες των αφεντικών τους, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Το βάθεμα πλέον της κρατικής καταστολής και η ένταση του κρατικού αυταρχισμού αναδεικνύουν νέα καθήκοντα για το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη ένταση των αγώνων για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών αλλά και την ανάγκη της οργανωμένης και συστηματικής περιφρούρησής του απέναντι σε κάθε πρόκληση και επίθεση κράτους, παρακράτους και φασιστικών συμμοριών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ – ΦΑΣΙΣΤΩΝ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΟΥΣ». ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

askilioupolis.espivblogs.net

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ανακοίνωση της Α Σ Κ Ηλιούπολης για την επίθεση της συμμορίας της χ.α. στο «Συνεργείο»

Comments are closed.

css.php