Κατηγορίες
Uncategorized

ανακοίνωση για την επίθεση στον Ε Κ Χ Ηλιούπολης «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ»]

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης καταδικάζει τη φασιστική βομβιστική επίθεση με μολότοφ στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ», που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 4/3. Πρόκειται για μια ενέργεια που στοχεύει στην τρομοκράτηση αγωνιστών και συλλογικοτήτων που παλεύουν ενάντια στην πολιτική του συστήματος. Όχι τυχαία, εκδηλώνεται σε μια περίοδο άγριας επίθεσης του συστήματος ενάντια στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Μιας επίθεσης που ενορχηστρώνεται από το κεφάλαιο, τη συγκυβέρνηση, το ΔΝΤ και την ΕΕ και πραγματώνεται με τα μνημόνια, τις απολύσεις, τις επιστρατεύσεις, τις απαγορεύσεις απεργιών, …, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

Τέτοιες ενέργειες έρχονται να συμβάλουν στην πιο άγρια βία και κρατική καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, σε σχολεία και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση. Κι έτσι, οι φασιστικές συμμορίες λειτουργούν σαν ειδικές «κατασταλτικές μονάδες» των αφεντικών τους, της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Με δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες, με τραμπουκισμούς γιατρών δημόσιων νοσοκομείων, καθηγητών και αγωνιζόμενων εργαζομένων, με κηρύγματα εθνικιστικού μίσους και με επιθέσεις σε αγωνιστές και σε πολιτικούς χώρους -καθώς ως τσιράκια των αφεντικών που είναι, θέλουν εμφύλιο των φτωχών- στρώνουν το δρόμο στη μαζική εξαθλίωση και στην υποταγή.

Καλούμε τους κατοίκους της Ηλιούπολης να βγούμε μαζικά στους δρόμους του συλλογικού και οργανωμένου από τα κάτω αγώνα, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας, ενάντια στην πολιτική του συστήματος και στην φασιστική πανούκλα. Να μην αφήσουμε να βρει έδαφος για να ριζώσει η φασιστική ιδεολογία και δράση στις γειτονιές μας!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ
ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΟΥΣ»,
ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net