Δεκ 13 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΩΘΗΣΗ Ν.Π. [κάλεσμα σε στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Επιθ. Εργ. Ηλιούπολης (πλ. Φλέμινγκ), Παρ.14/12, 11.00πμ]

Published by at 12:15 under Uncategorized

Ως Α Σ Κ Ηλιούπολης στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Ν.Π., απολυμένο από την εταιρία “Ώθηση”, που διεκδικεί την επαναπρόσληψή του σε συνάρτηση με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παράλληλα με την καταβολή των επιδομάτων που δικαιούται.

Στο πλαίσιο της διάδοσης του περιεχομένου του αγώνα αυτού κοινοποιούμε και τη σχετική καταγγελία του απολυμένου καθώς και το ψήφισμα συμπαράστασης του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων της Wind

Παράλληλα, καλούμε σε στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που θα λάβει χώρα στη γειτονιά μας, στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηλιούπολης (πλ. Φλέμινγκ) στις 14/12/12 και ώρα 11.00 π.μ.

 

στους χώρους δουλειάς – σε κάθε γειτονιά

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης
https://askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net

____________

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΩΘΗΣΗ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Ν.Π.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων της Wind (ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ WIND) εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφο της εταιρίας ‘Ώθηση’,  Ν.Π. που διεκδικεί την επαναπρόσληψή του σε συνάρτηση με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παράλληλα με την καταβολή των επιδομάτων που δικαιούται.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της εταιρίας Ώθηση απέλυσε τον συνάδελφο περίπου 10 μέρες μετά την πρόσληψή του, γιατί είχε ‘μηδενική παραγωγή’, δηλαδή δεν είχε κάνει καταχώρηση συμβολαίου Wind, για 2 μέρες! Μάλιστα, του ζητήθηκε να παρατείνει την παραμονή του στην εργασία μέχρι να καλύψει τον στόχο, αλλά ο συνάδελφος αρνήθηκε. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την απόλυση του συναδέλφου, ως συνέχεια της αφόρητης πίεσης προς τους εργαζόμενους για συνεχή ‘παραγωγή’ συμβολαίων Wind.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων της Wind στέκεται αλληλέγγυο στον συνάδελφο Ν.Π. και σε όλους τους συναδέλφους στα τηλεφωνικά κέντρα και όχι μόνο, που εργάζονται με τους χειρότερους όρους σε εταιρίες που αποτελούν σύγχρονα κάτεργα. Ήδη η εταιρία Wind έχει δώσει τεράστια κομμάτια εργασίας σε εργολαβικές εταιρίες, με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος, απολύοντας παράλληλα έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων της και αποδιοργανώνοντας ή αφανίζοντας ολόκληρα τμήματα της. Οι συνθήκες που επιβάλλουν οι περισσότερες εργολαβικές εταιρίες και κυρίως εκείνες που αφορούν πωλήσεις και εισπράξεις αποτελούν ένα τεράστιο πείραμα πάνω στην αντοχή των εργαζομένων έναντι της καταπάτησης των δικαιωμάτων τους, των χαμηλών έως μηδενικών μισθών, της εκ περιτροπής εργασίας (δουλείας). Συνάδελφοι όμως, όπως ο Ν.Π. και οι εργαζόμενοι της Phonemarketing, δείχνουν το παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία και την εξαθλίωση των ζωών μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους-σωματεία-συλλογικότητες να στηρίξουν το συνάδελφο με ψηφίσματα και την παρουσία τους στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηλιούπολης στις 14/12/12 και ώρα 11.00 π.μ. και σε όποιες άλλες δράσεις αποφασιστούν στο μέλλον.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

___________

Καταγγελία για ότι συμβαίνει στην εταιρεία ΩΘΗΣΗ και στα τηλεφωνικά κέντρα

 

Είναι γνωστό το καθεστώς και το είδος της εργασίας που υπάρχει στις επιχειρήσεις-τηλεφωνικά κέντρα-είτε έχουν ως αντικείμενο την εξυπηρέτηση πελατών, είτε την προώθηση και πώληση υπηρεσιών και προϊόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρατίθεται στην πρόσφατη, προσωπική μου εμπειρία:

Στην εταιρεία «ΩΘΗΣΗ», αυτό που προωθούν οι εργοδότες της είναι το κυνήγι της πώλησης μέσω της ανάγκης/ανοχής του κάθε εργαζόμενου (από το να προσπαθεί να κάνει πιεστικά τηλεφωνικές πωλήσεις κάτω από την απειλή της απόλυσης, μέχρι το να δουλεύει πέραν του ωραρίου του και Σάββατα αμισθί).

Αφού τελείωσα την εκπαίδευση για 2 με 3 ώρες στις 9/11, με ενημέρωσαν πως ξεκινάω στην «παραγωγή» με σύμβαση 6ωρου (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι) και από τις 12/11 και ημέρα Δευτέρα.

Εξαρχής το ζητούμενο για αυτούς, ήταν η αύξηση των συμβολαίων της WIND και των ενεργών συνδέσεων και το κατάλαβα από τις συμπεριφορές τους, από την πρώτη στιγμή (ήμουν σε αυτό το κομμάτι και όχι στην προώθηση της ιδιωτικής κάρτας ιατρικής περίθαλψης ή σε κάτι άλλο που δεν γνωρίζω την ιδιαιτερότητα του αντικειμένου πίεσης…).

Το όριο-καταναγκασμός ήταν τα 2 συμβόλαια την ημέρα για μας τους 6ωρους (και διάλειμμα ενός τετάρτου) με έντονη την υπενθύμιση αυτής της άτυπης υποχρέωσης (στους καινούργιους έδιναν το περιθώριο για να εγκλιματιστούν με την παραγωγή 1 συμβολαίου/ημέρα και για 1 εβδομάδα).

Η σύμβαση μου, με ειδικότητα υπαλλήλου γραφείου (ατομική σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με τους ν. 2639/98 & 3846/10) ξεκίνησε από την Τρίτη 13/11 χωρίς να περιλαμβάνει καταβολές επιδομάτων πτυχίου Τ.Ε.Ι (στη δική μου περίπτωση) ή άλλων επιδομάτων που έπρεπε να ισχύουν, όπως οθόνης, τηλεφωνητή, κλπ.

Η αμοιβή μου ήταν στα 501,00 μεικτά, δηλαδή στα 414,00 καθαρά όπως και για τους υπόλοιπους συναδέλφους μου, χωρίς κανένα επιπλέον επίδομα (σημειωτέον πως ανάφεραν ότι πληρώνουν πολύ καλύτερα από τις υπόλοιπες εταιρείες που έχουν ως αντικείμενο την τηλεφωνική πώληση).

Η συνεχής πίεση από τις «τιμ λήντερς» για όλο και περισσότερες πωλήσεις έφτασε στο απροχώρητο (με φωνές, πολλές φορές), ιδιαίτερα μετά και τις προσωπικές πλέον νύξεις τους για εντατικοποίηση μετά από συνεχόμενη «αποτυχία» 2 ημερών.

Επίσης αναφέρθηκαν και στο bonus των 100 ευρώ, που μπορούν αυτές και η εταιρεία τους να δίνουν στους «από κάτω» μετά από την ενεργοποίηση του 75% των απαιτούμενων συμβολαίων.

Την Τρίτη 21/11 απολύθηκα μετά από δύο μέρες μηδενικής παραγωγής συμβολαίων και συνδέσεων. Η πρόκληση για μένα (όπως και γι’ αυτούς) ήταν η απαίτηση τους να παραταθεί το ωράριο εργασίας, έχοντας σαν μοναδικό σκοπό τους την επίτευξη του επιθυμητού ποσοστού πωλήσεων. Η κανονική αποχώρηση μου στο τέλος του 6ώρου μου, τους έδωσε τυπικά την αφορμή για την όποια επίθεση και νουθεσία, αυτό όμως που επικαλέστηκαν ήταν η μη ένταξη στη «νόρμα» παραγωγής τους.

Η δική μου απόλυση, βρίσκει τα αίτια της στην όποια μοριακή αμφισβήτηση και (παθητική) αντίσταση του απλού εργαζόμενου που διεκδικεί τα αυτονόητα.

Μετά από όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στους εργασιακούς χώρους και σε αυτό το περιβάλλον με τις ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες, είναι αναγκαίο ο εργαζόμενος να κατοχυρώνει τις διεκδικήσεις και τα (μέχρι τώρα) κεκτημένα του έμπρακτα (με προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας μαζί και με τα σωματεία), μη χαρίζοντας δεδουλευμένα, ένσημα, υπερωρίες, επιδόματα και σε συνδυασμό πάντοτε με την προσπάθεια για καλυτέρευση των συνθηκών και των γενικότερων όρων.

Έτσι την Πέμπτη 29/11 με την έμπρακτη αλληλεγγύη και βοήθεια συναδέλφων από το σωματείο εργαζομένων της WIND, προχωρήσαμε σε έγγραφη καταγγελία παρά τις αρχικές αντιρρήσεις και την αρνητική στάση κάποιων υπαλλήλων της επιθεώρησης εργασίας.

Το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση εξακολουθεί να βρίσκεται στην απαίτηση για καταβολή των όποιων επιδομάτων δικαιούμαστε και στην τήρηση του ωραρίου, είτε είμαστε 6ωροι, είτε 4ωροι, είτε οτιδήποτε άλλο. Το πλέον βασικό όμως είναι να βρεθούμε μέσα από μία πιο ανένδοτη ατομική στάση στους εργασιακούς χώρους και να συναντηθούμε σε συλλογικές διεκδικήσεις που θα μας ξεμπλοκάρουν από καταστάσεις μοιρολατρικής απάθειας, εξατομικευμένης αδιαφορίας και κατάθλιψης. Με λίγα λόγια, πρέπει να συναντηθούμε μεταξύ μας οι εργαζόμενοι άνεργοι και επισφαλείς, για να υπερασπιστούμε τον ίδιο μας τον εαυτό μέσα σε συνθήκες εντεινόμενης εκμετάλλευσης και κοροϊδίας.

Η δουλειά μας είναι να ενημερώνουμε τους καταναλωτές για τις όποιες επιλογές και προσφορές υπάρχουν από τις εταιρείες και όχι να ακολουθούμε τις προσταγές και τα ιδεολογήματα των μάνατζερ που θέλουν να μας εμπλέξουν στο κυνήγι του κέρδους και του πελάτη, παρακολουθώντας καθημερινά με αγωνία την παραγωγή συμβολαίων στους πίνακες ανταγωνισμού που έχουν επιβάλλει ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Αυτό που μετράει περισσότερο, μέσα σε αυτές τις καταστάσεις ωμού εκβιασμού, είναι η κατανόηση και αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων. Με στοιχειώδη αξιοπρέπεια μπορούμε να μην αφήνουμε το κάθε μικρό και μεγάλο αφεντικό να αποφασίζει για το είδος της εργασίας και το είδος της αμοιβής για την σιωπή μας.

Πρέπει τελικά να παίρνουμε θέση όταν κάποιος συνάδελφος υπερασπίζεται την συλλογική μας υπόσταση, σε όποιον εργασιακό χώρο και να βρισκόμαστε (άσχετα αν κάνουμε τη δουλειά που «προορίζουμε» τον εαυτό μας-βάσει σπουδών ή κάποια άλλη δουλειά…)

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ  ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

 

Ραντεβού στην Τριμερή στην Επιθεώρηση Δάφνης (Πλατεία Φλέμιγκ 2, Ηλιούπολη) την Παρασκευή 14/12, 11πμ για την καταχρηστική απόλυση και την καταβολή του επιδόματος πτυχίου.

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΩΘΗΣΗ Ν.Π. [κάλεσμα σε στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Επιθ. Εργ. Ηλιούπολης (πλ. Φλέμινγκ), Παρ.14/12, 11.00πμ]

Comments are closed.

css.php