Κατηγορίες
Uncategorized

περι φοροληστείας [μοίρασμα κειμένου + αφισάκι]

Σήμερα, Σάββατο πρωί 30/6, βρεθήκαμε στη λαϊκή αγορά Ηλιούπολης όπου και προχωρήσαμε σε μοίρασμα κειμένου της συνέλευση σε σχέση με την όξυνση της φοροληστείας εις βάρος μας.

 

>ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε, το οποίο βρίσκεται κι ΕΔΩ ως pdf:

 

Αυτοί που αρπάζουν το φαϊ απ’ το τραπέζι,

ετοιμάζουν τον καλοκαιρινό μας εφιάλτη …

 

Ονομάζουν την φορο-ληστεία των ήδη εξαθλιωμένων λαϊκών εισοδημάτων “δημοσιονομική σταθερότητα” και τήρηση των “υποχρεώσεών μας” απέναντι στους δυνάστες δανειστές ….

Την ίδια στιγμή που εγκαθιδρύουν φορο-ασυλία και φορο-ελαφρύνσεις για το κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις, επιβάλλουν με μόνιμο, πλέον, τρόπο τη φορο-λεηλασία των ήδη μειωμένων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, στοχεύοντας στην πλήρη εξαθλίωση της ζωής των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των απολυμένων, των υποαπασχολούμενων.

To προηγούμενο, ταξικά άδικο, φορολογικό σύστημα γίνεται ακόμα πιο άδικο σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων,

• με την επιβολή νέων φόρων για τα εισοδήματα του 2011,

• με μείωση (στην πραγματικότητα κατάργηση) του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ,

• με κατάργηση ή μεγάλη μείωση των φοροαπαλλαγών για δαπάνες απαραίτητης διαβίωσης (ενοίκια, ιατρικές, δίδακτρα, φροντιστήρια, ασφάλιστρα, εισφορές ασφαλιστικών ταμείων, τόκους δανείων κ.λ.π.),

• με την παγιοποίηση των διαφόρων χαρατσιών σαν έναν ακόμη μόνιμο μηχανισμό οικονομικής αφαίμαξης, συμπιέζουν κι άλλο τα κουτσουρεμένα καθαρά εισοδήματα και αναδιανέμουν βίαια τον κοινωνικό πλούτο που παράγεται από τους εργαζόμενους υπέρ του κεφαλαίου, φτιάχνουν μόνιμα κανάλια έτσι ώστε να ρέει ανεμπόδιστα ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι στα αδηφάγα ιμπεριαλιστικά ταμεία και στις τσέπες των καπιταλιστών.

Απειλούν το λαό με κατασχέσεις των σπιτιών του, των μισθών και των συντάξεών του για χρέη πάνω από 300 ευρώ αυτοί που πανηγυρίζουν γιατί έστησαν στον τοίχο τους εργάτες, τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις συλλογικές τους συμβάσεις και τους μισθούς τους. Φορολογούν τις αποζημιώσεις απολύσεων αυτοί που μέσω των απολύσεων αυξάνουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, μεγαλώνοντας τις στρατιές των ανέργων και διευρύνουν την κοινωνική ανισότητα. Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και πλατιάς κατανάλωσης, επιβάλλοντας συνθήκες φτώχειας και πείνας για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Επιχειρούν να μας αφαιρέσουν κάθε δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, για την κατάργηση κάθε κοινωνικής παροχής και δαπάνης για δημόσια υγεία, περίθαλψη, παιδεία και φροντίδα, δικαιώματα που είναι ήδη χιλιοπληρωμένα από τον κόσμο της δουλειάς.

– Για να περάσουν την επίθεση που σχεδιάζουν, που περιλαμβάνει νέα μνημόνια και νέες φοροληστείες, θέλουν να υποταχθούμε σ’ αυτό που υποκριτικά ονομάζουν εθνικό σχέδιο διάσωσης, θέλουν να αποδεχθούμε την απάτη της “συνευθύνης”, της δήθεν “δίκαιης φορολόγησης”, για να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους και επαίτες κρατικών ή ιδιωτικών ή άλλων επιδομάτων ελεημοσύνης.

– Για να αποδεχτούμε σαν δίκαιο και σαν “τήρηση της σταθερότητας”, σαν “υγιές εργασιακό περιβάλλον” το να ξεζουμίζονται οικονομικά κι άλλο οι εργαζόμενοι.

– Για να αποδεχθούμε ότι ακόμη και μια χιλιοπληρωμένη στέγη, είτε με δάνεια είτε με μεταβίβαση από γενιά σε γενιά, αποκτημένη με κόπο, είναι… τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης.

Απέναντι σ’ όλα αυτά είναι ανάγκη να υπερασπιστούμε τους όρους ζωής και αξιοπρεπούς διαβίωσης μας.

Να δημιουργήσουμε ένα μαζικό κίνημα αντίστασης, σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, ενάντια στη φοροληστεία που μας επιβάλλουν.

Να διδαχθούμε από τους αγώνες μας “ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ” και να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες που αποχτήσαμε.

Να αρνηθούμε την οικονομική μας αφαίμαξη. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν θα πληρώσουμε εμείς, με τη ζωή μας, την κρίση τους ούτε την κερδοφορία τους.

Να απαιτήσουμε να καταργηθούν τα χαράτσια και οι φόροι των μνημονίων τους.

Να κτίσουμε σε κάθε γειτονιά δίκτυα αλληλεγγύης και συλλογικής άμυνας απέναντι σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών.

Να κάνουμε πράξη το: “ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ”

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ακόμη και αν (που δεν πρόκειται) διορθωθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη, ο πραγματικός στόχος τους είναι να περάσει η επίθεσή τους ενάντια στις λαϊκές τάξεις.

Η ζωή των ανθρώπων, η διεκδίκηση όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης αντάξιας του πλούτου που παράγουν, ειναι πάνω και έξω από δημοσιονομικούς δείκτες, ελλείμματα και πλεονάσματα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net

δίκτυο αλληλεγγύης (άμεσης αλληλοενημέρωσης και συλλογικής δράσης) :: 697 37 13 562