Κατηγορίες
Uncategorized

από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ στο Μπραχάμι (Παρ.11/11)

Ύστερα από κάλεσμα 4 συνελεύσεων γειτονιάς της ευρύτερης περιοχής (Ηλιούπολης, Μπραχαμίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Δάφνης-Υμηττού) πραγματοποιήθηκε μία μαζική παρέμβαση από τις 7.30πμ και για 3 ώρες στο κατάστημα (εντός κι εκτός) της ΔΕΗ στο Μπραχάμι. Αναρτήθηκαν πανό, φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν αρκετά κείμενα κι έγιναν αρκετές κουβέντες με συμπολίτες μας που προσέρχονταν για τις όποιες υποθέσεις τους με τη ΔΕΗ. Κατά τις 8.30πμ μεγάλο μέρος των διαδηλωτών πέρασε μέσα στο κατάστημα, όπου έγινε μοίρασμα κειμένων και στους εργαζόμενους και όπου ακολούθησε συνάντηση με την προϊστάμενη.

Μέσα και από αυτήν την παρέμβαση δηλώσαμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς που δεχόμαστε, ότι δε θα πληρώσουμε τα χαράτσια τους και ότι δε θα ανεχτούμε τη διακοπή παροχής ρεύματος σε κανένα σπίτι. Ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα, συλλογικά κι αυτοοργανωμένα (πέρα από λογικές ανάθεσης) στην οικοδόμηση ενός ισχυρού κινήματος ανυπακοής στις γειτονιές μας, ικανού να σπάσει το φόβο που μας επιβάλουν οι «από πάνω» και να συμβάλει στη ματαίωση των σχεδιασμών τους.

Επίσης, η παρέμβαση αυτή αποτέλεσε κι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την «από τα κάτω» οργάνωση της συντονισμένης δράσης των συνελεύσεων γειτονιάς της περιοχής μας.

[την προηγούμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση και στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης / συζητήθηκε εκτάκτως το ζήτημα – πάρθηκε απόφαση στήριξης από το ΔΣ όσων δεν μπορούν να πληρώσουν (χωρίς τελικά εισοδηματικό κριτήριο – στην αρχή, στην εισηγηση της δημ. αρχής  προσδιορίστηκε ως όριο το εισόδημα των 19.000€, αλλά έπειτα από τις διαμαρτυρίες των πολιτών, το όριο αυτό εξαλείφθηκε) και να μην επιτραπεί η διακοπή ηλεκτροδότησης σε κανένα σπίτι]

> περισσότερα για την παρέμβαση στη ΔΕΗ και τις σχετικές εξελίξεις – εκτιμήσεις μας : στη συνέχεια

 

επόμενη συνέλευση της Α Σ Κ Ηλιούπολης
για τη συνδιαμόρφωση των επόμενων δράσεών μας:
Κυριακή 13/11, 6μμ, άλσος Ηλιούπολης «Δ.Κιντής»

________

ακολουθεί το κείμενο της Α Σ Κ Ηλιούπολης που μοιράστηκε:

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα – Κανένας μόνος του!

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς – Δεν θα πληρώσουμε τα χαράτσια!

 

Είμαστε οργισμένοι με τη φτώχεια και την ανεργία που μας έχουν επιβάλει κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και κεφάλαιο.

Δεν ανεχόμαστε τη βαρβαρότητα ενός συστήματος που μας εξαθλιώνει, όποιο κυβερνητικό προσωπείο κι αν έχει.

Δεν δεχόμαστε τη λεηλασία των μισθών, των συντάξεων, της παιδείας, της υγείας, των δικαιωμάτων μας.

Δεν χρωστάμε τίποτα σ’ αυτούς που κλέβουν και ξεπουλάνε τον κοινωνικό πλούτο που όλοι εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε.

Αρνούμαστε να υποταχθούμε σε μια «ζωή» χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς μέλλον.

Γνωρίζουμε ότι κανένας «σωτήρας» δεν θα φέρει τη λύση στα προβλήματά μας. Γνωρίζουμε ότι οι λύσεις είναι στα χέρια μας, στην αυτοοργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Με τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη θα ξεριζώσουμε την απελπισία και την απογοήτευση που μας καλλιεργούν.

Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμία οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας μόνος του!

Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί μια στοιχειώδη κοινωνική ανάγκη, γι’ αυτό και δεν αποδεχόμαστε το να θεωρείται ως ένα απλό εμπόρευμα που θα το έχουν μόνο όσοι είναι σε θέση να πληρώσουν γι’ αυτό.

Κάνουμε έκκληση προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης να βρίσκονται στο πλάι μας σε αυτόν τον αγώνα.

Δημιουργούμε το δικό μας δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης. Μέσα απ’ αυτό συζητάμε, ενημερωνόμαστε, ανταλλάσσουμε απόψεις και, κυρίως, οργανώνουμε τον αγώνα μας.

Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, χωρίς τεχνητούς αποκλεισμούς, για να αντισταθούμε συλλογικά και αποφασιστικά. Αυτό είναι το μοναδικό μας χρέος! Ας ξεκινήσουμε την αποπληρωμή του…

Η επόμενη συνέλευσή μας θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Αλσος Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» (μέσα στο παλιό αναψυκτήριο), προκειμένου να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net

6973713562 >> τηλ. δικτύου αλληλεγγύης (άμεσης αλληλοενημέρωσης και συλλογικής δράσης)