Ιούλ 09 2011

ανακοίνωση της συνέλευσης κατόπιν της 48ωρης γενικής απεργίας

Published by at 10:50 under Uncategorized

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα στις γειτονιές, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς

 

Ύστερα από δύο μέρες άγριας κρατικής καταστολής, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη όσων έτσι κι αλλιώς αποτελούν εφεδρεία του συστήματος, υπερψήφισε την κοινωνική βαρβαρότητα. Για να το καταφέρει αυτό, χρειάστηκε να πνίξει στα χημικά για 48 ώρες το κέντρο της Αθήνας, να σπείρει τον τρόμο με τα μηχανοκίνητα κτήνη της (ομάδες ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ) στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος και μέχρι την Πλάκα και το Μοναστηράκι, να ανοίξει τα κεφάλια εκατοντάδων  διαδηλωτών, να προσπαθεί επί ώρες και με λύσσα να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους από τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς/διαδηλωτές, να κάνει αθρόες συλλήψεις με στημένες κατηγορίες.

 

Το μόνο που δεν κατάφερε είναι να στείλει στο σπίτι του όλον αυτόν τον κόσμο που αντιστάθηκε επίμονα και πολύμορφα στους δρόμους και που έδειξε τη διάθεσή του να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στο μαύρο μέλλον που του έφτιαξαν αυτοί που χρόνια τον ληστεύουν και που τώρα ετοιμάζονται για το μεγάλο φαγοπότι!

 

Οι ντόπιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου, με τις εντολές των ξένων αφεντικών τους (ΔΝΤ, Ε.Ε.), νομοθέτησαν:

  > Την επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης μέσα από νέους φόρους, μόνιμους και έκτακτους, που θα εξανεμίσουν τα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών (μείωση αφορολόγητου, «κεφαλικοί» φόροι για τρία χρόνια σε όλους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, φόρος ακίνητης περιουσίας στα 200.000 ευρώ, χαράτσια δήθεν «αλληλεγγύης» στους ανέργους, την ώρα που το επίδομα ανεργίας μειώνεται δραστικά και δίνεται σε όλο και λιγότερους…).

  >  Την εκτίναξη της ανεργίας καθώς, με το ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ, προβλέπονται («μεσοπρόθεσμο») 150.000 απολύσεις πέραν των 83.000 που έχουν ήδη γίνει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για να μη μιλήσουμε για τον ιδιωτικό τομέα και τις σαρωτικές απολύσεις με πρόσχημα ή και με αιτία την κρίση.

  > Την έκρηξη της ακρίβειας στις παρεχόμενες υπηρεσίες εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης των τομέων που σχετίζονται με την ενέργεια, τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, την ύδρευση κ.λπ.

  > Την παράδοση δημόσιας γης και δημόσιου πλούτου, περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε όλους μας (παραλίες, πάρκα, «φιλέτα», ορυκτός πλούτος…), στα αρπακτικά του κεφαλαίου, εγκαινιάζοντας μια νέα φάση αποικιοκρατίας.

  > Την εργασιακή ζούγκλα, με το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων, των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη δημιουργία εργοδοτικών σωματείων, τη θεσμοθέτηση της ελαστικής εργασίας σύμφωνα με τις ορέξεις των αφεντικών.

Ακόμα, ετοιμάζουν την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, με το σχέδιο που κατέθεσε πρόσφατα η Διαμαντοπούλου, και της δωρεάν υγείας, με τις ανακοινώσεις Λοβέρδου για κατάργηση έως και 4.000 κλινών.

 

Δεν θα τους επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους ενάντια στη ζωή μας. Είμαστε πολλοί, και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και τη δύναμη στα χέρια μας. Οργανώνουμε τον αγώνα μας όπου βρισκόμαστε, στη γειτονιά, στην πλατεία, στο χώρο δουλειάς. Συσπειρωνόμαστε –άνεργοι, εργαζόμενοι, απλήρωτοι, μετανάστες– κόντρα σε τεχνητούς διαχωρισμούς, αποφασίζουμε από κοινού και από τα κάτω τούς στόχους και τις μορφές πάλης για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας σε όσους βρέθηκαν ή θα βρεθούν το επόμενο διάστημα με κομμένο ηλεκτρικό ή με την προοπτική της κατάσχεσης εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε απολυόμενο και στηρίζουμε τους αγώνες για ανάκληση των απολύσεων. Συμμετέχουμε στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα ταξικά σωματεία και τις διεκδικήσεις τους, κόντρα στο ξεπούλημα και τη συνδιαλλαγή. Συμμετέχουμε στις δομές λαϊκής αυτοοργάνωσης που παλεύουν για την ανατροπή όλων των βάρβαρων μέτρων.

 

Έχουμε επιλέξει από καιρό το δρόμο της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Δεν «τσιμπάμε» στις μανούβρες των πολιτικάντηδων, δεν έχουμε εκλογικές αυταπάτες, δεν περιμένουμε από κανένα δημοψήφισμα να μετρήσει δήθεν τη λαϊκή θέληση. Οι κάλπες τους το μόνο που μετράνε είναι το βαθμό χειραγώγησης της λαϊκής θέλησης. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν «ειδικό», «σωτήρα» ή διαμεσολαβητή να παζαρέψει το ποσοστό της λεηλασίας. Παίρνουμε τη ζωή και τον αγώνα στα χέρια μας.

Γι’ αυτό μας φοβούνται… 

 

Νέα συνάντηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ηλιούπολης:  Κυριακή 10/7, 6.00 μ.μ. στο άλσος «Δ. Κιντής»

 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

                                                                       askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net

_________________

[ το κείμενο σε pdf ]

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ανακοίνωση της συνέλευσης κατόπιν της 48ωρης γενικής απεργίας

Comments are closed.

css.php