Ιούν 30 2011

κάλεσμα στα δικαστήρια Ευελπίδων – Παρ. 1/7

Published by at 14:32 under Uncategorized

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Μπροστά στο νέο γύρο λεηλασίας των όρων ζωής και του μέλλοντός μας που επιφυλάσσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (ή αλλιώς Μνημόνιο 2), το σύστημα γνωρίζει ότι δεν μπορεί πλέον να πείσει την κοινωνία. Αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να στηριχθεί όλο και περισσότερο στην ωμή βία, την καταστολή και την κρατική τρομοκρατία, καθώς όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια απεγκλωβίζονται από κάθε λογής αυταπάτες ευημερίας και βολέματος και αποφασίζουν να αντισταθούν στο σύστημα και την πολιτική του. Το συνεχές χτύπημα των διαδηλώσεων, τα χημικά και οι συλλήψεις αγωνιστών καθιερώνεται ως μόνιμο τοπίο στο φόντο των κοινωνικών κινητοποιήσεων.

Όσοι βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας την Τρίτη και την Τετάρτη (28 και 29 Ιουνίου) έγιναν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς σε ένταση αστυνομικής βίας σε βάρος των διαδηλωτών, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων «απέφερε» δεκάδες διαδηλωτές στα νοσοκομεία και εκατοντάδες άλλους με λιποθυμικά επεισόδια λόγω των τόνων χημικών που εκτοξεύονταν μέσα στο πλήθος, ενώ ωμή βία συνόδευε και τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις που γίνονταν κυριολεκτικά στο σωρό.

Την Τρίτη το μεσημέρι συνελήφθη από τις δυνάμεις καταστολής ο συναγωνιστής και συνδικαλιστής Βίκτωρας Τσακίρης, μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ηλιούπολης και του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τράπεζα Αττικής.

O Βίκτωρας που συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων στην Πλατεία Συντάγματος, «εξαφανίστηκε» μετά τις βίαιες επιθέσεις με δακρυγόνα και χημικά των αστυνομικών.

Κρατήθηκε σε κλούβα της αστυνομίας για 2 ώρες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου για ώρες οι αστυνομικές αρχές έδιναν συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του (εξακρίβωση, προσαγωγή, σύλληψη), απαγορεύοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε επικοινωνία, σε δικηγόρους και συνδικαλιστές μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων συλλόγων τραπεζών και μέλη του ΓΣ της ΟΤΟΕ, που βρίσκονταν από τις 5.30 το απόγευμα έξω από τη ΓΑΔΑ. Στις 3.30 τα ξημερώματα του απαγγέλθηκε τελικά κατηγορία για εξύβριση. Τα ίδια αλλά και πολύ χειρότερα γεγονότα συνέβησαν και σε άλλους συλληφθέντες της ίδιας ημέρας.

 

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του Βίκτωρα Τσακίρη και όλων των συλληφθέντων των απεργιακών κινητοποιήσεων

Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων την Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 12π.μ., κτίριο7

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

 

___________

update 1/7/11:

– Οι συλληφθέντες της Τρίτης 28.6 πήραν αναβολή για την Παρασκευή 8 Ιουλίου

– Σε όλους τους συλληφθέντες της Τετάρτης 29.6 που περνούσαν σήμερα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας τους μία φορά τον μήνα. Σε έναν μόνο συλληφθέντα που διαμένει Αγγλία δεν μπήκε αυτοί οι περιοριστικοί όροι αλλά εγγύηση 3.000 ευρώ. Τη Δευτέρα 4.7 στις 9:00πμ θα περάσουν οι υπόλοιποι συλληφθέντες της 29/6 από ανακριτή (από athens.indymedia.org)]

και μια εικόνα από τη συγκέντρωση στα δικαστήρια:

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο κάλεσμα στα δικαστήρια Ευελπίδων – Παρ. 1/7

Comments are closed.

css.php