Μαΐ 07 2011

[Τετ. 11 Μάη] Γενική Απεργία // προσυγκέντρωση στην Ηλιούπολη

Published by at 17:37 under εργατικά

11  ΜΑΗ : Γ Ε Ν Ι Κ Η   Α Π Ε Ρ Γ Ι Α

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συναντιόμαστε στις γειτονιές μας και στους χώρους δουλειάς μας στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και των κοινών μας αναγκών και με όπλα μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη οργανώνουμε συλλογικά και από τα κάτω τις αντιστάσεις μας

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: κεντρική πλατεία Ηλιούπολης, 10:00 π.μ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: Μουσείο (Πατησίων), 11:30 π.μ.

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ηλιούπολης
askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net

______________________

κείμενο – κάλεσμα:

Τεταρτη  11  ΜΑΗ : 
Γ Ε Ν Ι Κ Η   Α Π Ε Ρ Γ Ι Α
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συναντιόμαστε στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και των κοινών μας αναγκών και οργανώνουμε συλλογικά και από τα κάτω τις αντιστάσεις μας.
 
Βρισκόμαστε ήδη ένα χρόνο υπό το καθεστώς των λεγόμενων μνημονίων. Η επίθεση που ούτως ή άλλως δεχόμαστε διαχρονικά από τους πάνω έχει πλέον οξυνθεί και γενικευτεί για τα καλά. Το τι συμβαινει είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους μας: μειώσεις μισθών και συντάξεων, χειροτέρευση των όρων εργασίας, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, έξαρση της ανεργίας και της επισφάλειας, εργοδοτική αυθαιρεσία, αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών αναγκαίων σε όλους μας, ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων, ξεπούλημα δημόσιας γης και πλουτοπαραγωγικών πηγών, μίζες, σκάνδαλα, ένταση της φυσικής και ιδεολογικής καταστολής των αγώνων με ΜΑΤ και ΜΜΕ, αντίστοιχα. Ελευθερίες και δικαιώματα στο απόσπασμα…

Εξίσου ξεκάθαρο σε όλους μας γίνεται σιγά σιγά και το τι επιδιωκεται: η υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και της ίδιας της ζωής μας, η λεηλασία των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεων μιας προηγούμενης ιστορικής περιόδου, η καταστολή των διεκδικήσεών μας για μια καλύτερη-αξιοπρεπή ζωή. Ως κύριο μέλημα προβάλλεται επί της ουσίας η διάσωση των τραπεζών, η διαφύλαξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και η σωτηρία του οικονομικοπολιτικού συστήματος της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Παράλληλα, βέβαια, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση που βιώνουμε είναι «αντικειμενική», κάτι σαν φυσικό φαινόμενο. Ότι είμαστε όλοι συνένοχοι και «χρεωμένοι» (βλ. δηλώσεις τύπου «μαζί τα φάγαμε» και αγωνιώδεις εκκλήσεις αρχι-δημοσιογράφων για συναίνεση). Απενοχοποιούν έτσι το ίδιο το σύστημα που γεννά τις κρίσεις του, τους πολέμους του, την εξόντωση λαών και την ερήμωση χωρών. Σπέρνουν την εξαθλίωση και το φόβο, θέλοντας να μας πείσουν ότι η σωτηρία μας περνά μόνο μέσα από τη σωτηρία τους.

Το ζήτημα είναι τι κανουμε εμεισ απέναντι σε όλα αυτά.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε στην αγανάκτηση ή, ακόμα χειρότερα, στη μοιρολατρία, την αναζήτηση ατομικών λύσεων και την ανάθεση των ελπίδων μας στους «ειδικούς» (πολιτικούς, οικονο-μολόγους) και σε εκλεγμένους ή αυτόκλητους σωτήρες.

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε ως παραγωγοί του πλούτου αυτής της κοινωνίας και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με όπλα μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη να αντισταθούμε στην πολυμέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΔΝΤ και Ε.Ε.

Επιδιώκοντας να συναντηθούμε στις γειτονιές μας με όσους βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά αυτού του πολέμου (εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, απολυμένοι, άνεργοι, «μαύροι», «μπλοκάκηδες», συμβασιούχοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες) και να συζητάμε και να δρούμε από κοινού για τα μικρά και μεγάλα κοινά προβλήματά μας (απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων, συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων, αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα είδη πρώτης ανάγκης…)
 
Συμμετέχοντας ενεργά στα εργατικά σωματεία μας κι επιδιώκοντας βέβαια αυτά να βρίσκονται στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.

Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι μας στη γενική απεργία και κόντρα στις εκτονωτικές επιδιώξεις των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών να τη μετατρέψουμε σε μια ουσιαστική μάχη στο πλαίσιο του συνολικού αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε. Κάποια λίγα χαμένα μεροκάματα δεν είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι μας έχουν κλέψει ως τώρα και σε ό,τι πρόκειται να μας αρπάξουν στη συνέχεια. Να ξεπεράσουμε τους φόβους μας (για μια ενδεχόμενη εκδικητική στάση από την πλευρά της εργοδοσίας). Να αντιτάξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στο αφεντικό! Να δώσουμε τον αγώνα μαζικά και συλλογικά – αυτός ο αγώνας είναι ο μόνος που τους φοβίζει.
 
Σ’ αυτόν τον αγώνα θα βρούμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε. Για την ανατροπή της βαρβαρότητας,για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: κεντρική πλατεία Ηλιούπολης, 10:00 π.μ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: Μουσείο (Πατησίων), 11:30 π.μ.

ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ηλιούπολης
askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net

__________________________

Σήμερα, Σάββατο 7/5, στο πλαίσιο της προπαγάνδισης για την απεργία της 11ης Μάη και της αντίστοιχης προσυγκέντρωσης στην Ηλιούπολη πραγματοποιήθηκε μαζικό μοίρασμα κειμένων και αφισοκολλήσεις στο Νησάκι (λαϊκή αγορά) και στην κεντρική πλατεία.

     

No responses yet

Leave a Reply

css.php