Απρ 10 2011

[Σαβ. 9/4] μαζική επίσκεψη αλληλεγγύης στην Κερατέα

Published by at 06:15 under Uncategorized

Το απόγευμα του Σαββάτου 9/4 ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης πραγματοποιήσαμε μια μαζική επίσκεψη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας και τον γύρω περιοχών. Έπειτα από προσυγκέντρωση στην Ηλιούπολη, όπου και αναρτήσαμε σχετικό πανό (στην κεντρική πλατεία) μεταβήκαμε  στο μπλόκο ΒΙΟ.ΠΑ., όπου ελάμβανε χώρα το  ΚΕΡΑΤΕΑ art resistance festival [http://kerateaartres1stance.blogspot.com/ ], και όπου αναρτήσαμε ακόμα ένα πανό και μοιράσαμε σε ντόπιους αντίτυπα του κειμένου αλληλεγγύης της συνέλευσής μας

ΟΧΙ ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


Εδώ και 4 μήνες ο λαός της Κερατέας και των γύρω περιοχών διεξάγει ένα σκληρό μα δίκαιο αγώνα. Εναντιώνεται στα σχέδια κυβέρνησης – εργολάβων για εγκατάσταση ΧΥΤΑ (ή ΧΥΤΥ, η ονομασία δεν έχει σημασία) στην περιοχή τους και τη μετατροπή της σε μια ακόμη χαβούζα της Αττικής, μετά τη Φυλή και το Γραμματικό. Με πρωτοφανή αποφασιστικότητα, μαζικότητα και επιμονή, όλος ο λαός της περιοχής, άνθρωποι κάθε ηλικίας, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην ίδια τη ζωή, υπερασπίζονται το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, την ποιότητα ζωής τους, αλλά και το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους.

Είναι ξεκάθαρη και συλλογικά εκφρασμένη η αντίθεσή τους στα σχέδια για το ΧΥΤΑ. Ωστόσο, η κυβέρνηση, που παράλληλα με την άγρια πολιτική ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης του λαού υπό τις κατευθύνσεις ΔΝΤ-ΕΕ-κεφαλαίου, σχεδιάζει τη μετατροπή της περιοχής σε κρανίου τόπο, έχει μόνο μία απάντηση να προτάξει: Την πιο άγρια καταστολή, την κρατική βία και τρομοκρατία, την πραγματική πολιορκία της Κερατέας και τη μετατροπή της σε κατεχόμενη περιοχή. Όλο αυτό το διάστημα είδαμε συλλήψεις, ακόμη και ξυλοδαρμούς ηλικιωμένων μέχρι και εγκύων, πνίξιμο της πόλης στα χημικά και τα δακρυγόνα, τρομοκρατία που θα ζήλευε και η χούντα. Είναι φανερή η πολιτική χρεωκοπία του συστήματος, αφού δεν μπορεί να πείσει κανέναν για τις προθέσεις του, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί την βία και την τρομοκρατία.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης, χαιρετίζει τον αποφασιστικό και δίκαιο αγώνα του λαού της Κερατέας και στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του. Θεωρούμε τον αγώνα αυτό και δικό μας αγώνα, αγώνα όλου του λαού και των καταπιεσμένων. Η συμπαράστασή μας στο λαό της Κερατέας, πέρα από πολιτική και ηθική, θα εκφραστεί και με την προσπάθεια ανάπτυξης αγώνων και κινημάτων και στην περιοχή μας, ενάντια στις εκφράσεις της ίδιας πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα, που ποδοπατά το παρόν και το μέλλον μας.

Η νίκη των κατοίκων της Κερατέας θα είναι νίκη όλου του λαού!

ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ 

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ 

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

askilioupolis.espivblogs.netask_ilioupolis@espiv.net

[το κείμενο σε pdf ]

___________

στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης:

 

No responses yet

Leave a Reply

css.php