Κατηγορίες
Uncategorized

[Τετάρτη 27/1, 6:30μμ, δημοτικό άλσος Δ. Κιντής] Εκδήλωση – Ανοιχτή Συζήτηση για το ασφαλιστικό

…και την οργάνωση της μάχης που όλος ο κόσμος της εργασίας καλούμαστε να δώσουμε.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού υπέγραψε το 3ο μνημόνιο προχωρά στην υλοποίηση όλων των συμφωνηθέντων, συνεχίζοντας την κατεδάφιση των κατακτήσεων του κόσμου της δουλειάς.
Ό,τι θα δυσκολεύονταν να περάσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το κάνει αυτή η συγκυβέρνηση με τις ευλογίες της ΕΕ, του ΔΝΤ και τις προτροπές του κεφαλαίου.
Αφού κατέστρεψαν τις ζωές μας, ρίχνοντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, έκαναν καθεστώς τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς δικαιώματα, μισθούς των 400€, εκτίναξαν τη μαύρη εργασία, ισοπέδωσαν τις παροχές υγείας – πρόνοιας και τις συντάξεις.
Έρχονται τώρα να βάλουν ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση.
Η κοινωνική ασφάλιση δεν μας χαρίστηκε, κατακτήθηκε με ταξικούς αγώνες και πολύ αίμα από τον κόσμο της δουλειάς. Είναι κομμάτι του πλούτου που παράγουμε, μέρος του οποίου κράτος και εργοδότες αναγκάστηκαν να επιστρέφουν με τη μορφή της κοινωνικής ασφάλισης, που πάντα όμως προσπαθούν να πάρουν πίσω, είτε άμεσα (πρόταση Γιαννίτση παλαιότερα) είτε έμμεσα (χρηματιστήριο, PSI-κούρεμα αποθεματικών, δέσμευση αποθεματικών).
Το σχέδιο νόμου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυξάνει τα όρια ηλικίας, τα χρόνια ασφάλισης και το ύψος συμμετοχής, περικόπτει κύριες και επικουρικές συντάξεις, ΕΚΑΣ και εφάπαξ, ενώ παρεμβαίνει στον υπολογισμό της σύνταξης με δυσμενέστερους όρους.
Κάνει προσωπική υπόθεση την σύνταξη, αλλάζοντας τον κοινωνικό της ρόλο. Και αυτή η αντιασφαλιστική επίθεση αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης
askilioupolis.espivblogs.net


εικόνες από την εξόρμηση – μοίρασμα κειμένων στην λαϊκή το Σάββατο 23/1 και από αναρτημένα πανό στις γειτονιές μας:

aski012016b aski012016c aski012016a