Κατηγορίες
Uncategorized

κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση [Σαβ. 24/10, 6.30μμ, δημαρχείο Ηλιούπολης]

aski_24_10_15_afisa_xr

κείμενο – κάλεσμα στη συνέλευση σε pdf – ΕΔΩ

Κάλεσμα
Σε συνέχιση και δυνάμωμα των αγώνων μας στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς μας και παντού.
Σε οργάνωσή μας στη βάση των κοινών αναγκών μας και των κοινών προβλημάτων μας.
Στη συνέλευση του Σαββάτου 24 Οκτώβρη 2015, στις 6.30μμ, στο δημαρχείο Ηλιούπολης

Συνεχίζουμε στο δρόμο της αντίστασης απέναντι στην ολοένα και εντεινόμενη επίθεση που δεχόμαστε από τον κόσμο του κεφαλαίου και από όλους τους πολιτικούς διαχειριστές (κυβερνήσεις,…) και τους μηχανισμούς (Ε.Ε, ΔΝΤ,…) αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος. Και είναι τώρα που πρέπει να βγάλουμε ακόμα πιο μπροστά την οργή μας και να προτάξουμε ακόμα πιο δυναμικά τα ταξικά μας συμφέροντα. Τώρα, στον καιρό της εφαρμογής του 3ου μνημονίου, που έχουν διαψευσθεί και οι όποιες ελπίδες για μια φιλεργατική-φιλολαϊκή διαχείριση του συστήματος και της κρίσης του. Ελπίδες-αυταπάτες που καλλιεργούνταν τόσο από παλιά όσο και κατά τα τελευταία χρόνια σε ένα μέρος του κόσμου που βίωνε την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Τώρα, που έχει φανεί ξεκάθαρα πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κομβικό μέρος του σχεδίου για την καπιταλιστική αναδιάρθρωση και φορέα αυτής της επίθεσης. Τώρα, που το «παράλληλο πρόγραμμα ανακούφισης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση μόνο ως εμπαιγμός προς όλους εμάς, τους από κάτω, μπορεί να εκληφθεί.

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε εδώ, στις γειτονιές μας και στους χώρους δουλειάς μας, και συλλογικά να προσπαθούμε να οικοδομούμε αντιστάσεις. Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη σπάμε τους πλαστούς διαχωρισμούς (ντόπιοι – μετανάστες, εργαζόμενοι – άνεργοι, εργαζόμενοι στο δημόσιο – εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα,…) βάσει των οποίων επιχειρούν τόσο να μας κατακερματίσουν όσο και να μας βάζουν να φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Και καθώς δεν περιμένουμε από κανέναν «σωτήρα» να δώσει την όποια μάχη για λογαριασμό μας ή και να δικαιώσει τους αγώνες μας, οργανωνόμαστε κι αγωνιζόμαστε στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις.

Ένα τέτοιο έδαφος αυτοοργάνωσης κι αγώνα επιχειρούμε να καλλιεργήσουμε εδώ και 5 χρόνια περίπου μέσα από τη συμμετοχή μας στην Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης. Συμπράττοντας και συντονιζόμενοι βέβαια και με άλλες συνελεύσεις γειτονιάς, με διάφορα συλλογικά εγχειρήματα αγώνα του ταξικού-κοινωνικού κινήματος. Συμπράττουμε με εργατικά σωματεία, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα τα σωματεία και η οργάνωση στους χώρους δουλειάς να είναι όπλα στα χέρια των εργαζομένων και όχι εργοδοτικά κατασκευάσματα και εργαλεία συμβιβασμένων εργατοπατέρων που προωθούν τη συνεργασία με αυτούς που μας ληστεύουν και αμαυρώνουν την έννοια της συνδικαλιστικής διεκδίκησης. Με πορείες, συνελεύσεις, παρεμβάσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, αφισοκολλήσεις και μοιράσματα κειμένων, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ αλλά και γλέντια, πεζοπορίες στον Υμηττό… Με μάχες ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, στις απολύσεις, στα 5μηνα εκμετάλλευσης των ανέργων και το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Ενάντια στην επιβολή ολοένα και δυσχερέστερων όρων επιβίωσης, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Απέναντι στη δράση των φασιστών, τον εκφασισμό της κοινωνίας και την καταστολή. Ενάντια στη βίαιη περικοπή προνοιακών παροχών και τους αποκλεισμούς από την πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία. Αντιστεκόμενοι στην υφαρπαγή των όποιων ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και στην ποινικοποίηση και την καταστολή των αγώνων. Ερχόμενοι σε αντίθεση με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται μέσα από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την καταπάτηση των δημόσιων ελεύθερων χώρων, τις ιδιωτικοποιήσεις και την καταλήστευση του δημόσιου φυσικού πλούτου. Απέναντι σε όλα όσα καταδυναστεύουν και λεηλατούν τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Είναι ανάγκη όλοι εμείς που βιώνουμε στο πετσί μας την επίθεση του συστήματος και των διαχειριστών του, να σπάσουμε το φόβο, τη μοιρολατρία και τη λογική του «τίποτα δεν μπορεί να γίνει». Να πιστέψουμε στη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, ως οι μόνοι βασικοί παραγωγοί του πλούτου που υπάρχει γύρω μας, να οργανωθούμε και να βγούμε στην αντεπίθεση. Όχι με απλές διακηρύξεις και ευχολόγια. Αλλά αναλύοντας την πραγματικότητα, τις αιτίες που προκαλούν τα προβλήματά μας, αναγνωρίζοντας τους εχθρούς μας. Και βέβαια, σε πρακτικό επίπεδο, με πραγματικές μάχες τόσο για όσα ζητήματα φαντάζουν μικρά -ίσως και «μερικά»-, τα οποία βέβαια εμείς τα θεωρούμε απολύτως σημαντικά, όσο και για τα πιο εμβληματικά ζητήματα της ταξικής πάλης. Για μια συνέχεια των αγώνων και των διεκδικήσεων όπου οι εμπειρίες αγώνα όλου του προηγούμενου διαστήματος, όπως άλλωστε και οι ιστορικές μνήμες και παρακαταθήκες από τους ταξικούς – κοινωνικούς αγώνες του κοντινού και του πιο μακρινού παρελθόντος, θα ληφθούν υπόψη και θα αξιοποιούνται στο πώς θα οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά την αντεπίθεση αυτή.

Κάτι τέτοιο βρίσκεται διαρκώς στον πυρήνα των συλλογικών αναζητήσεών μας ως Α Σ Κ Ηλιούπολης. Κάτι τέτοιο είναι άλλωστε και αυτό που προσπαθούμε να διερευνήσουμε μέσα και από τη συνέλευση στην οποία σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά, με προβληματισμούς, παρατηρήσεις και προτάσεις αλλά και με διάθεση και διαθεσιμότητες για συλλογική ή και για από κοινού δράση.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης
askilioupolis.espivblogs.net