Κατηγορίες
Uncategorized

[Κυρ.29/3] πεζοπορία & φαγοπότι στον Υμηττό

> ανταπόκριση από την πεζοπορία και τη δράση στο ΚΥΤ που προηγήθηκε ΕΔΩ

kyr290315aski

 

Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης προχωράμε σε μια ακόμη δράση, στην οποία σας καλούμε:

Αυτή τη φορά, πεζοπορία και φαγοπότι (με τα φαγητά μας) στον Υμηττό, την Κυριακή 29 Μάρτη 2015 και ώρα 12 ακριβώς το μεσημέρι. Αφετηρία το πυροφυλάκιο Ηλιούπολης, τέρμα Σοφοκλή Βενιζέλου, στην Αγία Μαύρα.

Οι λόγοι πολλοί. Ο Υμηττός για εμάς, εκτός από αγαπημένος τόπος αναψυχής, είναι και τόπος αγώνα, που έχει φιλοξενήσει τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις μας για την υπεράσπισή του.

Το βουνό -μαζί και τη ζωή μας- επιβουλεύονται πολλοί παλιοί και νέοι σχεδιασμοί, παρά τις δημιουργικές ασάφειες που κυκλοφορούν, που θέλουν να μας καθηλώσουν στην αναμονή, στην ενσωμάτωση και τελικώς στην αποδοχή τους.

Πρώτος, αυτός της παραμονής του ΚΥΤ ή της αναβάθμισής του σε 400άρι. Σχέδιο που δεν διαψεύδεται ούτε και αποσύρεται. Που καθιστά άμεσο και ενεργό τον κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων, που με τους αγώνες τους έχουν πει: Εξω το ΚΥΤ από το βουνό.

Δεύτερος, αυτός της εκποίησης ή, κατά δημιουργική ασάφεια πάλι, “ανάπτυξης” και “αξιοποίησης” του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που παραμένει μη διαπραγματεύσιμο φιλέτο της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της αρπαγής και καταλήστευσης των ελεύθερων δημόσιων χώρων. Σχεδιασμός στενά συνδεδεμένος με τον πρώτο, αυτόν του ΚΥΤ, που θα ρευματοδοτεί την πολιτεία της ευμάρειας της Lamda Development ή άλλου τυχόν ιδιοκτήτη της δημόσιας γης, με ρεύμα φτηνό και φοροαπαλλαγμένο, την ώρα που συμπολίτες μας πιθανόν θα καίγονται από μαγκάλια.

Τρίτος, αυτός των νέων αυτοκινητόδρομων που θα τρυπήσουν και θα ζώσουν μέχρι ασφυξίας το βουνό και τις παραλίες. Που θα αποτελέσουν τους οδικούς άξονες πάνω στους οποίους θα τρέχουν τα μέσα κερδοφορίας του κεφαλαίου, αποστερώντας τους κατοίκους των περιοχών και του Λεκανοπεδίου από τη μόνη ανάσα ζωής.

Τέταρτος, αυτός της επέκτασης της πόλης ή της διατήρησης των υπαρχόντων και της ανάπτυξης νέων εμπορικών ή κρατικών ή δημοτικών δραστηριοτήτων, που όλες είναι αντίθετες με το χαρακτήρα του βουνού ως αδιαπραγμάτευτα δημόσιας δασικής έκτασης, από το όριο της πόλης μέχρι την κορυφή του.

Ο Υμηττός λοιπόν στέκει εκεί σαν αυτό που είναι. Έτσι, λοιπόν, λέμε και σας καλούμε να πάμε επάνω. Για να περπατήσουμε σ’ έναν τόπο αγώνων που δόθηκαν, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες που μέλεται να δοθούν.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης
https://askilioupolis.espivblogs.net
ask_ilioupolis@espiv.net