Κατηγορίες
Uncategorized

για την απεργία εκπαιδευτικών

από την παρουσία της Α Σ Κ Ηλιούπολης το πρωί της πρώτης ημέρας της απεργίας  των εκπαιδευτικών  (Δευτ.16/9) έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης (που καταλήφθηκε από τους μαθητές):

[ εκτενέστερη ενημέρωση :: προσεχώς]

το κείμενο της ΑΣΚΗ που μοιράστηκε:

Σ’ έναν πόλεμο που διεξάγεται εδώ και τώρα, τι θέση παίρνεις;

Όταν η ανεργία δεν είναι εφιάλτης αλλά αυτό που σε περιμένει, γιατί είσαι -ή θα βρεθείς- στους 2.500, στους 12.000 που απολύονται, μετατάσσονται, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, κινητικότητα, όπως ονομάζουν τη στέρηση του δικαιώματος σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Όταν, ακόμα κι αν έχεις δουλειά, ξέρεις πως ο εκβιασμός της απόλυσης και της υποταγής στον εργοδότη είναι αυτά που ρυθμίζουν το μισθό σου. Όταν νιώθεις, μέρα με τη μέρα, πως δεν μπορείς να ζήσεις από τη συνεχή φορολογική αφαίμαξη, τα χαράτσια, το φόβο της κατάσχεσης του μισθού και της σύνταξης, του πλειστηριασμού του σπιτιού σου.  Αλλά ούτε καν να επιβιώσεις μπορείς, όταν δεν έχεις πρόσβαση ακόμα και στα δημόσια αγαθά, υγεία, παιδεία, μετακίνηση, ρεύμα και νερό, όταν μπορούν να σε σπρώξουν στο θάνατο επειδή δεν έχεις να πληρώσεις 1,20 για εισιτήριο. Όταν εξαγγέλονται νέα μνημόνια, νέο ασφαλιστικό, που θα επιβάλουν νέα μέτρα, θα κόψουν συντάξεις, μισθούς, ασφαλιστικά δικαιώματα. Όταν κλείνουν τα νοσοκομεία ξέρεις πως μπορεί να πεθάνεις, αν αρρωστήσεις, αφού δεν θά ‘χεις πρόσβαση σε δημόσια, δωρεάν περίθαλψη. Όταν καταργούν το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία απολύοντας τους εκπαιδευτικούς και ορθώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς, με το νέο λύκειο, διώχνοντας από τα σχολεία την πλειοψηφία των μαθητών που δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στην ακριβοπληρωμένη παραπαιδεία. Κατά κάποιον τρόπο, είσαι, είμαστε ένα “πρωτογενές πλεόνασμα”. Περισσεύουμε από την κοινωνία που φτιάχουν, αυτή των λίγων που εκμεταλλεύονται τους πολλούς.

Κατά κάποιον άλλον τρόπο όμως είσαι, είμαστε ο εφιάλτης τους, όταν βρούμε τη θέση μας μαζί με τους απεργούς καθηγητές και τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, με τους αγωνιζόμενους απολυμένους στον ιδιωτικό τομέα, με την πλειοψηφία των καταπιεζόμενων ανθρώπων. Μπορούμε και πρέπει να κλιμακώσουμε τους κοινούς μας αγώνες και να μην κάνουμε βήμα πίσω. Να οργανώσουμε, να συντονίσουμε και να περιφρουρήσουμε τους κοινούς αγώνες απέναντι στους ιδεολογικούς, πολιτικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης, στη λάσπη των ΜΜΕ. Με μαζική συμμετοχή, με οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης να τους διαφυλάξουμε από τη λογική της ανάθεσης και της εξουσιοδότησης προς…  άλλους. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών, από τη συγκρότηση και το ξέσπασμα σκληρών, παρατεταμένων αγώνων για την ανατροπή της αντεργατικής, αντικοινωνικής, αντιλαϊκής πολιτικής. Για να επιβάλουμε το δίκιο του αγώνα.

Μην αναρωτηθείς πόσο θα αντέξουμε! Πόσο θ’ αντέξεις στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση;

Καλούμε κάθε Ηλιουπολίτη και Ηλιουπολίτισσα, κάθε συλλογικότητα της πόλης μας, κάθε φορέα, κάθε εργαζόμενο, γονείς και μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών και του κόσμου της εκπαίδευσης. Να στηρίξουν το σύνολο των αγώνων απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Να οργανώσουμε άμεσα στην πόλη μας ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης, που θα αγκαλιάζει τους εργαζόμενους στα σχολεία και τα φροντιστήρια, στους ΟΤΑ αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς που πλήττονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι ανάγκη όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε να ενισχύσουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών να συμβάλουμε στην άμεση συγκρότηση «Επιτροπής Αλληλεγγύης». Μαζί και δίπλα στους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, άνεργοι και εργαζόμενοι. Για να μη βρεθεί κανένας μαθητής και κανένας καθηγητής και δάσκαλος έξω από τα σχολεία, για να αντισταθούμε στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, για να παλέψουμε για τη νικηφόρα προοπτική των αγώνων!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

askilioupolis.espivblogs.net