Κατηγορίες
Uncategorized

ανακοίνωση της Α Σ Κ Ηλιούπολης για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το κλείσιμο της ΕΡΤ, η κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, είναι σχέδιο που υπηρετεί το πρόγραμμα της τρόικας για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Μετά την ΕΡΤ σειρά έχουν κι άλλα κλεισίματα κι άλλες απολύσεις. Το φασιστικού τύπου κυβερνητικό διάταγμα-πράξη νομοθετικού περιεχομένου με το οποίο η τρικομματική κυβέρνηση απέλυσε 2.700 εργαζόμενους σηματοδοτεί την κατά μέτωπο επίθεση στο σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο, το πογκρόμ των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη συνέχιση και κλιμάκωση της επίθεσης που εκφράστηκε με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στο μετρό, των ναυτεργατών.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ένα σχέδιο που στοχεύει, επίσης,  στον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης από τους καναλάρχες-εκφραστές της τροϊκανής και κυβερνητικής προπαγάνδας, από εκφραστές του ντόπιου κεφαλαίου που διασυνδέονται με τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας. Οι περιώνυμοι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι όμιλοί τους είναι αυτοί που, πριν γίνουν οι άρχοντες των ψηφιακών συχνοτήτων, λυμαίνονταν ήδη για πολλά χρόνια τις αναλογικές συχνότητες, εξασφαλίζοντας μόνιμες «προσωρινές» άδειες μετάδοσης, πληρώνοντας απλώς ένα μηδαμινό τέλος της τάξης του 0,1-0,2% επί των ακαθάριστων εσόδων τους για τη χρήση των συχνοτήτων, αποφεύγοντας, μάλιστα, ακόμα και στον καιρό των μνημονίων την υποχρέωση καταβολής ενός φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων που θεσπίστηκε το 2010 αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε. Στον νέο «ψηφιακό χάρτη» που κατάρτισαν όλα αυτά τα μεγαλοαφεντικά μαζί, έσπευσαν να φορτώσουν στους δήμους το μισό (και βάλε) κόστος των υποδομών και απαιτούν επιπλέον όλες οι νέες ψηφιακές συχνότητες να τους παραχωρηθούν δωρεάν.

Να γιατί είναι πρόφαση η δήλωση του κυβερνητικού γκεμπελίσκου της κυβέρνησης ότι η απόφαση αυτή επιβλήθηκε για να αντιμετωπίσει, δήθεν, το μεγάλο κόστος της λειτουργίας της ΕΡΤ και την αδιαφάνεια στη λειτουργία της. Γιατί οι παχυλοί μισθοί των διοικήσεων της ΕΡΤ, τις οποίες διόριζαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και μερικές δεκάδες παπαγαλάκια για να λιβανίζουν τις κυβερνητικές επιλογές, εξυπηρετούσαν τα ίδια σχέδια, του ελέγχου της ενημέρωσης και της εξυπηρέτησης της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ που θα πεταχτούν στο δρόμο δεν μπορούν να διαχωριστούν από τους χιλιάδες άλλους απολυμένους, από τους καταδικασμένους στην ανεργία και την επισφάλεια, από αυτούς που θα δουν το δρόμο της διαθεσιμότητας, από όλους όσοι ξεζουμίζονται αντί επιδομάτων πείνας, χωρίς κανένα δικαίωμα από αυτά που είχε κατακτήσει με αίμα και αγώνες το εργατικό κίνημα.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ και τo κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε έκφρασαν την κοινή επιθυμία χιλιάδων εργαζομένων, νέων, απολυμένων, ανέργων να πάρουν δύναμη και κουράγιο και να αναζητήσουν δρόμους αντίστασης στις χειρότερες μέρες που τους υπόσχονται το ΔΝΤ, η ΕΕ και το μαύρο μπλοκ που συγκυβερνά, που δεν θα διστάσει να συνεργαστεί και με φασιστικές ομάδες για να περάσει πιο βάρβαρα μέτρα.

Το στρίμωγμα της κυβέρνησης από τις κινητοποιήσεις, η σταθερή επιμονή του συστήματος, με όποιο κόστος, να επιβληθούν οι αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» αλλά και οι μεθοδεύσεις τους εκφράζονται στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που πρέπει να ερμηνεύεται πολιτικά. Ο «ειδικός διαχειριστής», η «πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού», ο «μεταβατικός φορέας» δεν είναι παρά οι απαραίτητες διευκολύνσεις ώστε, αφού δοθεί χρόνος και τρόπος για να βρει τα ίσια του το πολιτικό σύστημα και να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος, στη συνέχεια να επιβληθούν με τη βία, και με την απειλή της εκκένωσης της κατειλημμένης ΕΡΤ, οι επιλογές των τροϊκανών και της κυβέρνησής τους: οι απολύσεις και η εγκαθίδρυση των φασιστικών διαταγμάτων. Είναι φανερό ότι «σε εκτέλεση» αυτής της απόφασης, που νομιμοποιεί το κλείσιμο της ΕΡΤ, θα ενταθεί η φασιστικοποίηση, η δια της βίας επιβολή των επιλογών τους, θα συνεχίσουν να «εκτελούνται» οι εργαζόμενοι.

Σε όσους επιχαίρουν γι’ αυτήν αφελώς αλλά και σε όσους είδαν σ’ αυτή μια νίκη της δημοκρατίας που… εναλλακτικά περιλαμβάνει κατάργηση του δικαιώματος στη δουλειά και στον αγώνα, έχουμε να πούμε ότι τα όρια των αυταπατών για νίκες χωρίς σύγκρουση με το σύστημα και την πολιτική του τελείωσαν.

Μόνο η επιμονή των εργαζομένων μέσα κι έξω από την ΕΡΤ να μην αποδέχονται τα νέα σχέδια, μόνο η ανυποχώρητη αντίσταση των εργαζομένων και του κινήματος αλληλεγγύης και η ταξική ενότητα μπορούν να φέρουν νικηφόρους αγώνες. Μόνον αυτοί μπορούν να «εκμεταλλευτούν» τα όποια ρήγματα δημιουργήθηκαν στο μπλοκ του αστισμού από το δικό τους αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και κάθε εργατική συλλογικότητα και συλλογικότητα γειτονιάς που αναφέρονται στο κίνημα, έχουμε κάθε λόγο και ταξικό συμφέρον να κάνουμε πρακτικά βήματα στην κατεύθυνση πιο ουσιαστικής ένταξης στον αγώνα των χιλιάδων που κάθε μέρα επιμένουν να βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, των χιλιάδων άλλων. Από κοινού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με άλλους εργαζομένους και αλληλέγγυους να συντονίσουμε δράσεις απλώματος αυτού του κινήματος, ενότητας και σύνδεσης των αγώνων και μετεξέλιξλης τους από κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε μαζικό κίνημα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική συνολικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΤ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ! ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ!

_____________________________________

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

https://askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net