Κατηγορίες
Uncategorized

παρέμβαση στo πάρκο Ναυαρίνου σε «δράση καθαριότητας» οργανωμένη από ΣΚΑΪ και Δήμο Ηλιούπολης

aski_perivallon_skai_ilioupoli_10_2_13_aaa

Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης προχωρήσαμε σήμερα το πρωί (Κυριακή 10/2) σε παρέμβαση  αντιπληροφόρησης στo πάρκο Ναυαρίνου στην Ηλιούπολη σε μια «δράση καθαριότητας» που είχε οργανωθεί από ΣΚΑΪ (βλ. «όλοι μαζί μπορούμε») και το Δήμο Ηλιούπολης [το σχετικό κάλεσμα βρίσκεται κι εδώ]

Συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του Πάρκου Ναυαρίνου (κοντά στα Κανάρια) μοιράζοντας κείμενα και συζητώντας με συμπολίτες μας και έχοντας αναρτήσει πανό με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε… / για την υγεία, την τροφή, το περιβάλλον,… / Να οργανωθούμε και να τους ανατρέψουμε». [ευχαριστούμε του συντρόφους Άρη και Μπάμπη που αν και δε συμμετέχουν στη συνέλευσή μας, κρατούσαν το πανό μας σε όλη τη διάρκεια της παρέμβασης!]

_________________

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

[το κείμενο σε pdf]

Μας καλούν σε εθελοντισμό ο ΣΚΑΪ και ο Δήμος…;

 (Ποιοι δηλαδή;)

-Οι καναλάρχες-επιχειρηματίες με τα παπαγαλάκια-μεγαλοδημοσιογράφους τους που υποστήριξαν ένθερμα τα μνημόνια και τα παρεπόμενα αντικοινωνικά μέτρα, που συνεχίζουν να προωθούν τις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις», που αποκρύπτουν σκόπιμα την αλήθεια και στηρίζουν την πολιτική της πείνας. Παράλληλα, επικρίνουν και κατασυκοφαντούν κάθε εργατική κινητοποίηση καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή τις αντιπαραθέσεις μέσα στην εργατική τάξη.

-Η διοίκηση του ΣΚΑΪ, που πρωτοστάτησε στις ατομικές συμβάσεις, μείωσε μισθούς, πλέον απολύει κάθε μήνα εργαζόμενους και αντιδρά με μηνύσεις στην ΕΣΗΕΑ για τις επαναλαμβανόμενες απεργίες σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

-Ο Δήμος Ηλιούπολης, που υιοθέτησε τις μνημονιακές πολιτικές με περικοπές, μη ανανεώσεις συμβάσεων και μειώσεις προσωπικού, ιδιωτικοποιήσεις, με επισφαλή-χωρίς εργασιακά δικαιώματα «κοινωφελή εργασία» και με προσπάθεια απαξίωσης κάθε κοινωνικής παροχής. Καταργεί κάθε έννοια ανταποδοτικότητας, αλλά μας καλεί να καθαρίσουμε εθελοντικά τα πάρκα! Να αντικαταστήσουμε, δηλαδή, τους απολυμένους σε Δημόσιο και ΟΤΑ σε εργασίες που έχουμε ήδη πληρώσει με το παραπάνω, μέσω της φοροληστείας, των χαρατσιών και των δημοτικών τελών.

…Δεν υπάρχει περίπτωση!         

Ως ΑΣΚ Ηλιούπολης στεκόμαστε θετικά απέναντι σε κινήσεις εθελοντισμού που προωθούν τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αλληλοπροσφορά σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθενός, με βάση την αυτοοργάνωση από τα κάτω και στο πλαίσιο ενός διαρκούς, πολύμορφου, μαχητικού, αδιαμεσολάβητου αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς των από πάνω.

Ο εθελοντισμός–ελεημοσύνη των υποκριτών του ΣΚΑΪ, όμως, δεν έχει τίποτα κοινό με τα παραπάνω και προφανώς μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Έχει σαφώς ιδιοτελείς σκοπούς (διαφήμιση) και προσδίδει “δάφνες” σε ΣΚΑΪ, σουπερμακετάδες κ λοιπούς χορηγούς με τα δικά μας λεφτά. Είναι η εκφυλισμένη έννοια του εθελοντισμού που καλλιέργησε έντεχνα το καπιταλιστικό σύστημα, που “απαλύνει” τον πόνο, αλλά καλλιεργεί το φόβο και την απόγνωση, εντείνει τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

– Απέναντι στην αντεργατική–αντικοινωνική επίθεση των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και των μηχανισμών του (ΕΕ, ΔΝΤ),

– Απέναντι στις επιτάξεις εργαζομένων και την καταστολή στο όνομα «του Νόμου και της Τάξης»,

– Απέναντι στον εθελοντισμό–χόμπι του ΣΚΑΪ και των υπολοίπων,

– Απέναντι στην προετοιμασία του εδάφους για τις «Ταξιαρχίες Ανέργων» του… απίθανου πρώην βουλευτή Πέτρου Δούκα,

Αντιτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, τη συλλογική αντίσταση, την αξιοπρέπεια  και την εθελοντική συμμέτοχη μας σε κάθε κοινωνικό και εργατικό αγώνα.

Όλοι Μαζί Μπορούμε…

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ & ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ                               

 Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

https://askilioupolis.espivblogs.net

___________

aski_perivallon_skai_ilioupoli_10_2_13_c   aski_perivallon_skai_ilioupoli_10_2_13_b

___________

[τέλος, όπως πληροφορηθήκαμε από εδώ https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1456187 κι όπως άλλωστε είδαμε και το πρωί, το περασμένο βράδυ και στο ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δράση με σχετικά συναφές περιεχόμενο!]