Κατηγορίες
Uncategorized

ανακοίνωση της Α Σ Κ Ηλιούπολης με αφορμή την όξυνση της επίθεσης στους εργαζόμενους στο δημόσιο και τις ιδιωτικοποιήσεις

[η ανακοίνωση σε .pdf :: ΕΔΩ]

___________________________

Αντίσταση-Διεκδίκηση-Αυτοοργάνωση- Αλληλεγγύη

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Απολύσεις άμεσες: 2.000 στο Δημόσιο, μέσα σε τρεις μέρες από τη δημοσίευση του μνημονίου.

Απολύσεις μέχρι τέλος του 2012: 25.000 στο Δημόσιο.

Απολύσεις μέσα στο 2014: 22.000  που με mail ζήτησε η τρόικα.

Απολύσεις μέχρι το το 2015: 150.000 στο δημόσιο τομέα.

Διαθεσιμότητες: 5.000 το 2012 και 5.000 ανά τρίμηνο το 2013, συνδεδεμένες με την αξιολόγηση.

Ιδιωτικοποιήσεις τομέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονη κατάργηση των οργανισμών των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Χαρακτήρα σφαγής παίρνει η υλοποίηση του 3ου μνημονίου που επέβαλαν στους εργαζόμενους και την εργατική τάξη το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, οι μηχανισμοί τους και η τρικομματική συγκυβέρνηση, με πρόσχημα τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη βιωσιμότητα, δήθεν, του “χρέους”. Αποκαλύφθηκε σύντομα πως οι στόχοι του συστήματος είναι αφενός η συνολική επίθεση στο δικαίωμα στη δουλειά, στη μόνιμη απασχόληση, στην ασφάλιση, στις συλλογικές συμβάσεις, στα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, από τους οποίους πρέπει να εκκαθαριστούν οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες για να χαριστούν εύκολα λάφυρα στο ιδιωτικό κεφάλαιο που παραμονεύει για να επανεκκινήσει την κερδοφορία του πατώντας πάνω στο αίμα των εργαζομένων. Αφετέρου η πλήρης αποστέρηση των κατοίκων αυτής της χώρας από την πρόσβαση σε κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό, σε εκπαίδευση, πρόνοια, υγεία, περίθαλψη και η μετατροπή τους σε σύγχρονους σκλάβους. Το μόνο δημόσιο που θα απομείνει είναι οι ένστολοι και οι παπάδες. Και καθόλου… αγαθό!

Οι ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται ήδη σε τομείς υπηρεσιών των δήμων, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, με το πρόσχημα πάντα της έλλειψης προσωπικού και της αδυναμίας προσλήψεων,  είναι ο άλλος τρόπος που θα φέρει κι άλλες απολύσεις. Όταν εφαρμοστούν και οι ιδιωτικοποιήσεις του μνημονίου, θα αλληλλοτροφοδοτούν οι απολύσεις τις ιδιωτικοποιήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις τις απολύσεις. Δηλαδή θα απολύεται προσωπικό για την ικανοποίηση των μέτρων, θα ιδιωτικοποιείται η υπηρεσία που θα έχει έλλειψη προσωπικού και θα καταργείται ο οργανισμός της υπηρεσίας για να απολυθούν και οι μόνιμοι. Γι’ αυτό το σκοπό οργανώνονται οι ελληνογερμανικές συνελεύσεις-σεμινάρια ιδιωτικοποίησης της αυτοδιοίκησης των δημάρχων με τον Φούχτελ (τον υφυπουργό της Μέρκελ) για «τη μεταφορά τεχνογνωσίας».

Η επιτροπεία των δήμων, με παρακολούθηση εκτέλεσης των προϋπολογισμών των δήμων, θα φέρει και άλλες απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Μόλις υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό, θα μπαίνει η μείωση δαπανών, η μείωση θα φέρνει ως αποτέλεσμα την περικοπή υπηρεσιών στους δημότες, η περικοπή υπηρεσιών θα έχει ως αποτέλεσμα ότι η υπηρεσία ή η δομή δεν είναι αποτελεσματική ή δεν χρειάζεται να υπάρχει (δεν θα έχει εξυπηρετούμενους). Κλείνει η υπηρεσία, απολύονται εργαζόμενοι, ανοίγει το έδαφος στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, οι δήμοι θα μετακυλίουν στους δημότες όλο το βάρος της συντήρησής τους, με δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, φόρους και χαράτσια.

Πολύ καλά οργανωμένο το σχέδιο των ιμπεριαλιστών, του κεφαλαίου και της κυβέρνησής τους, που πολύ καλά ήξερε τι υπέγραφε. Γι’ αυτό τώρα με τρομοκρατικές εγκυκλίους (υπουργείου Διακυβέρνησης (ΔΙΔΑΔ/ΔΙΠΙΔΔ/οικ.27052) αλλά και υπουργείου Παιδείας) απειλούν με απόλυση υπαλλήλους που εξαιρούνται από τα μέτρα αν δεν αποστείλουν τα στοιχεία για τις απολύσεις των συναδέλφων τους. Γι’ αυτό εξαπολύουν τρομοκρατία και καταστολή των κινητοποιήσεων, «επισκέψεις» εισαγγελέων να ζητούν ονόματα όσων ήταν στην επιτροπή κατάληψης στο υπουργείο Υγείας, συνεχή παρουσία αστυνομίας μέσα στα κατειλημμένα κτήρια και ΜΑΤ στις διαδηλώσεις. Είναι το σχέδιο που ανταποκρίνεται στο κράτος έκτακτης ανάγκης, στη δικτατορία της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού.

Δεκαετίες τώρα, έφτιαχναν νόμους (“Πολιτεία”, “Καποδίστριας”, “Καλλικράτης”) κι έστρωναν το δρόμο ενάντια στον εχθρό λαό και τους εργαζομένους για να υλοποιήσουν όσα είχαν συμφωνήσει με την ΕΕ. Η τοπική αυτοδιοίκηση, βραχίονας του κράτους – συλλογικού καπιταλιστή, ξεκίνησε με τις ιδιωτικοποιήσεις της κοινωνικής πρόνοιας, του νερού, της καθαριότητας, της υγείας. Οι δήμοι είναι οι πρώτοι διδάξαντες στην εφαρμογή αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων. Λειτούργησαν δημοτικές επιχειρήσεις, το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση, με την κοροϊδία της αποκέντρωσης και ανάγκασαν τους δημότες να πληρώνουν για υπηρεσίες που πριν είχαν δωρεάν και τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Έστησαν δημοτικά πολυϊατρεία απέναντι από τα ιατρεία του ΙΚΑ αντί να ζητούν να στελεχωθεί με προσωπικό το ΙΚΑ, έφτιαχναν δημοτικές επιχειρήσεις καθαριότητας αντί να προσλαμβάνουν προσωπικό στις υπηρεσίες καθαριότητας, λειτουργούσαν παιδικούς σταθμούς στις δημοτικές επιχειρήσεις αντί να προσλαμβάνουν προσωπικό στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Έκαναν δυσβάσταχτο το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους δημότες. Κατάργησαν τη συλλογική σύμβαση εργασίας, την πλήρη δουλειά, επέβαλαν την ανασφάλιστη εργασία, τα μπλοκάκια και όποιο άλλο μέτρο οδηγούσε σε διάσπαση εργαζόμενων και κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. Εφάρμοσαν τις πολλαπλές σχέσεις εργασίας και με ακόμη περισσότερους εργοδότες (ΜΚΟ, ΓΣΣΕ, φιλάνθρωποι, Εκκλησία και όλους τους κερδοσκόπους που έστηναν “μη” κερδοσκοπικές εταιρείες), προωθώντας και την πολυδιάσπαση των εργαζομένων. Εφάρμοζαν τις ιδιωτικοποιήσεις μέσω αναπτυξιακών συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή μέσω κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και κατάργησαν στην πράξη τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Είχαν απλήρωτους τους εργαζόμενους!

 

Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις, την αντεπίθεση!

Να προετοιμάσουμε την αναμέτρηση!

 

Ως εργαζόμενοι, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες, με τα δικά μας αιτήματα. Αγώνες μαζικούς, ταξικούς, ενωτικούς. Από κοινού με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που σήμερα σε μια σειρά επιχειρήσεις αγωνίζονται να μην περάσουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και οι απολύσεις, αντιμετωπίζοντας την εργοδοτική βία και τρομοκρατία, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Από κοινού με τους ανέργους και τους ημιαπασχολούμενους που τους θέλουν αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα.

Ως εργαζόμενοι και ως κάτοικοι να αντισταθούμε στις απολύσεις, να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ίση και πλήρη δωρεάν περίθαλψη και εκπαίδευση για όλους, δωρεάν υπηρεσίες για όλο το λαό. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να απαιτήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία κοινωνική υπηρεσία στα χέρια εργολάβων και επενδυτών. Καμία μετακύλιση του κόστους στους δημότες με φόρους και χαράτσια.

Με μαζικές συνελεύσεις και πραγματικούς συντονισμούς, με αποφάσεις από εμάς τους ίδιους και με την ανάπτυξη της ταξικής αλληλεγγύης να συμβάλουμε στην κλιμάκωση και στη νίκη των απεργιακών αγώνων και των καταλήψεων για την ανατροπή της πολιτικής τους.

Έχοντας συνείδηση ότι όλοι οι αγώνες αυτοί αποτελούν ένα σημαντικό μέρος ενός συνολικού ανατρεπτικού αγώνα ενάντια σε αυτό το σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Ενός αγώνα για την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου, ισότητας και αλληλεγγύης, όπου όλα τα μέσα παραγωγής για αγαθά και υπηρεσίες θα βρίσκονται στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων και όλης της κοινωνίας. Το ίδιο και το σύνολο του παραγόμενου προϊόντος, το οποίο θα διατίθεται χωρίς αποκλεισμούς. Το ίδιο και η απόφαση για τι ακριβώς θα παραχθεί, που θα λαμβάνεται βάσει των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας και όχι βάσει της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν τρομοκρατούνται.

Μαζικοποιούνται και δυναμώνουν.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

https://askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net

______

προηγούμενη σχετική δημοσίευση:

>αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο δήμο Ηλιούπολης