Κατηγορίες
Uncategorized

από την παρεμβαση της 24ης Νοέμβρη στη ΔΕΗ

Η προγραμματισμένη για το πρωινό της Πέμπτης 24 Νοέμβρη παρέμβαση στο κατάστημα της ΔΕΗ του Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 50 συμπολιτών μας (κυρίως από Ηλιούπολη αλλά και από τους τριγύρω δήμους). Στο πλαίσιο της παρέμβασης αναρτήθηκε πανό, μοιράστηκαν κείμενα και φωνάχτηκαν διάφορα μηνύματα απ’την ντουντούκα. Καθώς είχαν γίνει γνωστά τα γεγονότα στη ΔΕΗ στο Χολαργό, η διαμαρτυρία έλαβε και χαρακτήρα καταγγελίας της επίθεσης των ΜΑΤ στους καταληψίες εργαζόμενους.

Επίσης, όπως είχε προγραμματιστεί, κάποιοι πέρασαν μέσα στο κατάστημα για να απαιτήσουν να πρωτοκολληθούν τα 48 έγγραφα που είχαν ως τότε συλλεχθεί και που δηλώνουν προς τη ΔΕΗ ότι πληρώσαμε το ποσό του λογαριασμού πλην του χαρατσιού κι έτσι δε δικαιούται να προβεί στη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια μας. Τελικά φτιάχτηκε μια λίστα με τα ονόματα όσων υπέγραφαν μια τέτοια δήλωση και πρωτοκολλήθηκαν όλες μαζί (με ενιαίο αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς προϊστάμενη αρνήθηκε να πρωτοκολληθούν μία-μία).

Με το πέρας της παρέμβασης ακολούθησε πορεία προς το μετρό του Αγίου Δημητρίου, όπου συνεχίστηκε το μοίρασμα κειμένων. Στη συνέχεια, μέρος των συμμετεχόντων στην παρέμβαση κατευθύνθηκε στα δικαστήρια Ευελπίδων όπου έλαβε χώρα συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες από την Κατάληψη της ΔΕΗ στο Χολαργό.

Όλα συνεχίζονται…