Κατηγορίες
Uncategorized

από την εκδήλωση για τα χαράτσια

  • αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη ΔΕΗ στο Μπραχάμι (Λεκανίδη 12, πίσω από την πλατεία Παναγούλη, πλησίον Μετρό “Αλέκος Παναγούλης”) την ερχόμενη Παρασκευή 11/11 από τις 7.30πμ (γίνεται προσπάθεια συντονισμένης δράσης και με συνελεύσεις γειτονικών περιοχών)
    • επόμενη συνέλευση: Κυριακή 13/11, 6μμ, άλσος Ηλιούπολης “Δ.Κιντής”

     

     

     

    Επιπρόσθετα ακολουθεί μια προσπάθεια ανταπόκρισης από την εκδήλωση:

    Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη,ενδεικτική της κρισιμότητας του ζητήματος αλλά και της ολοένα και πιο έντονης αναζήτησης του τί μπορούμε να κάνουμε συλλογικά για να βάλουμε ένα φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με κάποιες εισηγητικές σημειώσεις – από συμμετέχοντες στην ΑΣΚ Ηλιούπολης – για την ίδια τη συνέλευση, τη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε με κύρια έμφαση και στις πολιτικές εξελίξεις των 2-3 ημερών που είχαν προηγηθεί και περί της πλάνης της «εθνικής ενότητας», και στο περιεχόμενο της ίδιας της εκδήλωσης. Έγινε σαφές ότι δε διαθέτουμε κάποιες «έτοιμες λύσεις» και ότι όλα θα κριθούν από την αποφασιστικότητά μας και από το βαθμό της ενεργούς συμμετοχής μας και της συλλογικοποίησης των αντιστάσεών μας.

    Στη συνέχεια έγιναν κάποιες πολύτιμες (για το σχεδιασμό των μελλοντικών δράσεών μας) ενημερωτικές – κατά κύριο λόγο – τοποθετήσεις από συνελεύσεις κατοίκων άλλων γειτονιών όπως Βύρωνα-Καισαριανή-Παγκρατίου, Περιστερίου και Αγ.Παρασκευής, εργαζόμενο στο υπ. Οικονομικών, συμμετέχοντες στην ομαδοποίηση «δεν πληρώνω»,…]

    Σε σχέση με το πώς να μην πληρώσουμε το χαράτσι αναφέρθηκε ως πρόταση η μερική πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ – με την αφαίρεση αυτού του ποσού που αφορά το «έκτακτο» τέλος – στο ΑΤΜ. Προτάθηκε επιπρόσθετα η συλλογική κατάθεση των αποδείξεων πληρωμής με σχετικό έγγραφο που να δηλώνει ότι έχουμε πληρώσει το τμήμα του ποσού που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος και στα λοιπά ποσά πλην αυτού του «έκτακτου» τέλους. Την όποια συλλογική μορφή πάρει αυτή η επιπλέον κίνηση θα τη δούμε και στη συνέχεια.

    Διατυπώθηκε επίσης η πρόταση της συνέλευσής μας για τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης (δίκτυο άμεσης αλληλοενημέρωσης και συλλογικής δράσης), ενός εργαλείου που θα μας βοηθά να κινητοποιούμαστε άμεσα, ώστε να αποτρέπουμε επιχειρούμενα κοψίματα ρεύματος ή να προβαίνουμε σε κάθε αναγκαία κίνηση όταν αυτά θα έχουν ήδη συντελεστεί. [για το σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν ήδη αρκετοί αριθμοί τηλεφώνου από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση]. Όπως ειπώθηκε, πολύ άμεσα η συνέλευση θα διαθέτει κι έναν αριθμό τηλεφώνου, ο οποίος θα είναι δημόσια ανακοινωμένος και θα διευκολύνει την άμεση κινητοποίηση μας κάθε φορά που θα χρειάζεται.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ του Αγ. Δημητρίου την Παρασκευή 11/11 κατά τις 7.30πμ.

    Κάλεσμα για την Παρασκευή έκανε ήδη και η ΑΛΣ Ελληνικού-Αργυρούπολης που είχαν συνέλευση εχθές την ίδια ώρα με την εκδήλωσή μας http://sineleysi-ellin-argyr.blogspot.com/2011/11/blog-post_05.html

    Στη συγκέντρωση θα βρίσκονται και συμμετέχοντες στην ΑΣΚ Μπραχαμίου, η οποία οργανώνει σχετική εκδήλωση στον Ασύρματο την επόμενη ημέρα (Σαβ.12/11)http://katadimadim.blogspot.com/

    Επίσης, αναμένουμε και την ενδεχόμενη συμμετοχή της ΛΣ Δάφνης-Υμηττού που έχει συνέλευση την Τετάρτη: http://dafni-ymittos.blogspot.com/2011/11/9-11-800.html )

    Η επόμενη συνέλευση της Α Σ Κ Ηλιούπολης για τη συνδιαμόρφωση των επόμενων δράσεών μας ορίστηκε για την ερχόμενη Κυριακή 13/11, 6μμ στο άλσος.

    Επίσης άνοιξε και μια κουβέντα για τον όποιο ρόλο του δήμου Ηλιούπολης σε σχέση με το ζήτημα (και με δεδομένη τη στάση ενάντια στα χαράτσια – που φαίνεται να κρατούν κάποιοι δήμοι ως τώρα). Η όποια σχετική δράση μας προς μια τέτοια κατεύθυνση είναι να συζητηθεί πιο επισταμένα σε επόμενη συνέλευσή μας.