Κατηγορίες
Uncategorized

νεκρός μετανάστης στα κρατητήρια του Ελληνικού // πορεία: Παρασκευή 22/7, 7μμ, πλ.Βάρναλη – Αργυρούπολη

Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης συμμετέχουμε στη συγκέντρωση-πορεία που καλείται ως απάντηση στο θάνατο 27χρονου μετανάστη στα κρατητήρια του Ελληνικού και στις διώξεις των διαμαρτυρόμενων συγκρατουμένων του.

Παρασκευή 22/7, 7μμ,  πλ.Βάρναλη-Αργυρούπολη

____________

φωτογραφική ανταπόκριση από την κινητοποίηση:

____________

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 

ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Για μια ακόμη φορά, οι μετανάστες, το πιο καταπιεσμένο και εξαθλιωμένο κομμάτι της κοινωνίας, πλήρωσαν με τη ζωή τους, την “ελληνική φιλοξενία” των κρατικών και αστυνομικών αρχών.

Την Παρασκευή 15/7, ένας ακόμη μετανάστης από το Πακιστάν, ο Μπάμπερ Χαν, αφέθηκε να πεθάνει μέσα στα κρατητήρια του Ελληνικού, καθώς όντας σε κρίσιμη κατάσταση υγείας και παρά τις εκκλήσεις του για ιατρική βοήθεια, δεν έγινε μεταφορά του σε νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, 8 συγκρατούμενοί του μετανάστες, πέρα από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστησαν, διώκονται δικαστικά με βαριές και απίθανες κατηγορίες, μετά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες τους για τον συμπατριώτη τους που αφέθηκε να ξεψυχήσει μέσα στο κελί.

Είναι προφανές ότι για το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και των πολέμων, η ανθρώπινη ζωή έχει μηδαμινή αξία, όταν πρόκειται για μετανάστες και πρόσφυγες, που ξεριζωμένοι από το ίδιο το σύστημα, αναζητούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στην επιβίωση και την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Είναι γνωστό ότι η αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων ως ζώα από το κεφάλαιο και το κράτος, το ανελέητο κυνηγητό και η ομηρία τους, οι δολοφονίες και οι θάνατοί τους στα σύνορα και στις θάλασσες, τα βασανιστήρια στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα, οι εξευτελισμοί και τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά ούτε και μια “αυθαιρεσία” ή μια “αντιδημοκρατική παρεκτροπή” κάποιων “πωρωμένων” μπάτσων από το νόμιμο καθήκον τους.  Είναι η καθαρή έκφραση της ίδιας της φύσης του καπιταλισμού που βλέπει τους εργάτες – ντόπιους και ξένους – ως εργαλεία παραγωγής πλούτου, χωρίς δικαιώματα. Μια κατάσταση όπου έχει την “τιμητική της” η εκμετάλλευση των μεταναστών υπό καθεστώς δουλείας έναντι πενιχρών μεροκάματων προς όφελος βέβαια του κεφαλαίου. Παράλληλα βέβαια, επιχειρείται να φορτωθούν στους μετανάστες “όλα τα κακά της μοίρας μας” (φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, εγκληματικότητα κλπ) από το σύστημα και τους μηχανισμούς του (ΜΜΕ, φασιστικές οργανώσεις) με στόχο να μας αποπροσανατολίσουν σε σχέση με τον πραγματικό υπαίτιο, τον καπιταλισμό και το κράτος.

Την ίδια ώρα, πυκνώνουν και αναβαθμίζονται τα κρούσματα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας και διώξεων από τις δικαστικές αρχές, όχι μόνο απέναντι στο λαϊκό κίνημα (συνηθισμένο φαινόμενο πλέον τα χημικά, οι ξυλοδαρμοί, οι συλλήψεις, οι διώξεις και οι εξοντωτικές ποινές κατά αγωνιστών), αλλά και σε εκφράσεις της καθημερινότητας (π.χ. μια – απλή υπόθεση ρουτίνας για αυτούς, αλλά καθόλου ανεκτή από εμάς – εξακρίβωση στοιχείων κατοίκων της Ηλιούπολης κατέληξε σε ξυλοδαρμό, σύλληψη και διώξεις των ανύποπτων συμπολιτών μας, προσαγωγή παιδιού επειδή διέπραξε το «έγκλημα» της επαιτείας στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας ή ακόμα και κυνήγι κι εξευτελισμός ξένων μικροπωλητών).

Σε μια περίοδο που η επίθεση του συστήματος και των μηχανισμών του κεφαλαίου (ΔΝΤ, ΕΕ) στην εργατική τάξη, το λαό και τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, που οι συνέπειες της κρίσης ρίχνονται στις πλάτες μας μέσω της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της ανέχειας, με βάση και το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, την ελεγχόμενη πτώχευση κλπ., που η κρατική καταστολή απέναντι στις αντιστάσεις και τους αγώνες παίρνει φασιστικές μορφές, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Η συνοδοιπόρευση ντόπιων και μεταναστών σε ό,τι μας καταδυναστεύει και μας κλέβει την ζωή πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, αφού φαίνεται καθαρά ότι  πλέον η εξαθλίωση και η απόγνωση δε θα παραμείνει “προνόμιο” των μεταναστών. Η αλληλεγγύη στους μετανάστες δεν είναι ένα δευτερεύον και συμπληρωματικό “καθήκον” μας. Είναι όρος υπεράσπισης της ζωής μας. Είναι όρος αντίστασης στη βαρβαρότητα

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

      ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΠΡΟΣ ΤΟ Α.Τ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  Παρασκευή 22 Ιούλη, 7μμ στην πλατεία Βάρναλη στην Αργυρούπολη

 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net

_____________

κάποια από τα καλέσματα βρίσκονται κι εδώ:

http://sineleysi-ellin-argyr.blogspot.com/2011/07/227-7.html

http://katoikoi.blogspot.com/2011/07/22-7.html

 

Μία απάντηση στο “νεκρός μετανάστης στα κρατητήρια του Ελληνικού // πορεία: Παρασκευή 22/7, 7μμ, πλ.Βάρναλη – Αργυρούπολη”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.