Κατηγορίες
Uncategorized

επόμενη συνέλευση (Κυρ.26/6) [κάλεσμα-κείμενο]

 

Όλοι στην Απεργία 28 και 29 Ιούνη!

Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζεται στη Βουλή το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ή αλλιώς Μνημόνιο 2. Πρόκειται για τη συνέχιση και κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και που με τις κατευθύνσεις, “συμβουλές”-εντολές και στήριξη των ΔΝΤ και ΕΕ, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα πειθήνια δεκανίκια τους (ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη), κλιμακώνουν εδώ και 2 χρόνια. Το Μεσοπρόθεσμο, βαδίζοντας στα χνάρια του πρώτου Μνημονίου προωθεί τους στόχους του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που δεν είναι άλλοι από την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, την ισοπέδωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους, το ξεζούμισμα και τη λεηλασία ακόμα μεγαλύτερου πλούτου που αυτοί παράγουν. Το αποτέλεσμα το ζούμε καθημερινά: Επέκταση της φτώχειας και της ανέχειας, εκτίναξη της ανεργίας και της ακρίβειας, εργασιακή ανασφάλεια για όσους ακόμα είναι οι “τυχεροί” που δουλεύουν, ψυχολογικά αδιέξοδα και κατάθλιψη σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Την ίδια ώρα, το Μεσοπρόθεσμο, έρχεται να υλοποιήσει άλλο έναν διακαή πόθο του ντόπιου αλλά και του ξένου κεφαλαίου: Τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων, υπηρεσιών και οργανισμών που έχουν μείνει δημόσιες, το  ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και κάθε λογής φιλέτων (οικονομικών, περιουσιακών, περιβαλλοντικών) προς τα ξένα και ντόπια αρπακτικά που πιέζουν το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο να βιαστεί να τους τα παραδώσει όσο πιο φθηνά γίνεται, με συμφωνίες αποικιοκρατικού τύπου και με εργατικό δυναμικό με δικαιώματα σκλαβιάς. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το πόσο “φιλολαϊκός” είναι ο δημόσιος χαρακτήρας των επιχειρήσεων αυτών, είναι βέβαιο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα σημάνουν νέο κύμα απολύσεων, μείωσης μισθών, τσάκισμα δικαιωμάτων, ενώ θα αρπάξουν από μεγάλα κομμάτια του λαού στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο κλπ μετατρέποντάς τα σε ακριβά είδη πολυτελείας.

Μπροστά σε αυτό το νέο γύρο λεηλασίας τον όρων ζωής και του μέλλοντός μας, το σύστημα γνωρίζει ότι δεν μπορεί πλέον να πείσει το λαό. Αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να στηριχθεί όλο και πιο πολύ πλέον στο όπλο της βίας, της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας, καθώς όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού σταδιακά απεγκλωβίζονται από κάθε λογής αυταπάτες βολέματος και ευημερίας και αποφασίζουν να αντισταθούν στο σύστημα και την πολιτική του. Το συνεχές χτύπημα των πορειών, τα χημικά και οι συλλήψεις αγωνιστών καθιερώνεται ως μόνιμο τοπίο στο φόντο των λαϊκών αγώνων.

Οι μαζικότατες απεργίες του τελευταίου χρόνου, τα κινήματα αντίστασης και εναντίωσης στη λιτότητα και την ακρίβεια καθώς και οι μαζικές κινητοποιήσεις του τελευταίου μήνα στο Σύνταγμα και τις πλατείες, δείχνουν ότι ο λαός δε θα σκύψει το κεφάλι. Παρά τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες δίνονται οι αγώνες (χρόνια αδράνεια και ηττοπάθεια, υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν “ξεχάσει” τη λέξη “απεργία”) είναι βέβαιο ότι μόνο μέσα από τον αγώνα το κίνημα θα βρει το δρόμο του. Γι’ αυτό άλλωστε και τις τελευταίες μέρες έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι, από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, μέχρι τα πληρωμένα ΜΜΕ και κάθε είδους καλοθελητές, να μας πείσουν ότι μοναδική μας ελπίδα είναι, στην καλύτερη περίπτωση οι εκλογές. Οι πάσης φύσης εκλογικές αυταπάτες, οι κυβερνητικές μανούβρες και τα παζάρια των πολιτικάντηδων, έχουν ένα στόχο: Να μας στείλουν  από το δρόμο, πίσω στο σπίτι μας με σκυμένο το κεφάλι.

 Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Όλοι στον αγώνα!                              

Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη!

Να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο! Να παρθεί πίσω το Μνημόνιο!

Κάτω τα χέρια από τη ζωή και το μέλλον μας! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 & 29 ΙΟΥΝΗ

 

Νέα συνάντηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ηλιούπολης:

Κυριακή 26/6, 6.30μμ στο Άλσος Κιντή

 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

askilioupolis.espivblogs.net – ask_ilioupolis@espiv.net