Κατηγορίες
Uncategorized

για τις εξελίξεις σε σχέση με την τύχη του δημ. αναψυκτηρίου στο άλσος Δ.Κιντής (ανακοίνωση – εκδηλώσεις)

ανακοίνωση:

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
 
Eνημερωτικό δελτίο 3 / 16.6.2011
 
Σημαντική νίκη των πολιτών της Ηλιούποληςαποτελεί η δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου κ. Βαλασόπουλου για εγκατάλειψη της προσπάθειας εκχώρησης σε ιδιώτες της χρήσης του αναψυκτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου στο άλσος Ηλιούπολης. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα και φυσική συνέχεια των παρεμβάσεων των πολιτών, αφενός στις δύο δημοπρασίες που οργάνωσε η δημοτική αρχή (και τις οποίες κατέστησαν άγονες) και, αφετέρου, στον υπαίθριο χώρο του άλσους, τον οποίο αυτοδιαχειρίστηκαν και ζωντάνεψαν με επιτυχία, το τελευταίο διάστημα.
 
Ωστόσο, με δεδομένες τις συνεχείς ανακολουθίες της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα, θεωρούμε απαραίτητο αυτή η αλλαγή στάσης να επικυρωθεί άμεσα από το δημοτικό συμβούλιο, που, ταυτόχρονα, θα ακυρώσει κάθε προηγούμενη απόφαση για την παραχώρηση σε ιδιώτες της χρήσης του χώρου. Το δημοτικό
συμβούλιο θα πρέπει, επίσης, να καταλήξει σε μια μόνιμη λύση για το περιεχόμενο και το καθεστώς λειτουργίας του συνόλου των εγκαταστάσεων.
 
Σε αυτήν την κατεύθυνση, η “Συνέλευση Ηλιουπολιτών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών εγκαταστάσεων” αποφάσισε, στις 16/6/2011, και θα διεκδικήσει:
 
·       Η χρήση των εγκαταστάσεων του δημοτικού άλσους “Δ. Κιντής” να εξυπηρετήσει, κυρίως, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, υποστηρίζοντας και φιλοξενώντας τις δραστηριότητες των φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης που το επιθυμούν. Δευτερευόντως και υποβοηθητικά, μπορούν να υπάρξουν ήπιες δραστηριότητες αναψυχής, με τη λειτουργία μικρού κυλικείου – αναψυκτηρίου, στη βάση κοινωνικών κριτηρίων και με υπηρεσίες προσιτές στους πολίτες.
·       Η διαχείριση του χώρου να ανατεθεί στον πολιτιστικό και αθλητικό οργανισμό του δήμου, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της συντήρησης – εύρυθμης λειτουργίας των εγκαταστάσεων, καθώς και της εξασφάλισης των αναγκαίων υποδομών, για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων.
·       Το περιεχόμενο των πολιτιστικών – κοινωνικών δραστηριοτήτων στο χώρο να ανατεθεί σε ένα ανοιχτό σχήμα, που θα το απαρτίζουν οι εκπρόσωποι των φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης, που επιθυμούν να αναπτύξουν σχετικές δράσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις ή στον υπαίθριο χώρο του άλσους, εξαιρουμένου του
δημοτικού θεάτρου.
·       Για τη λειτουργία του κυλικείου, που εκ των πραγμάτων θα έχει μια οικονομική δραστηριότητα, να υπάρξει προτεραιότητα παραχώρησης σε κοινωνικές πρωτοβουλίες, με την ανάλογη νομική μορφή (π.χ. συνεταιριστικά σχήματα ανέργων ή πρώην εργαζομένων στον “Ευώνυμο”), που θα θελήσουν, ενδεχομένως, να δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό.
 
Η “Συνέλευση Ηλιουπολιτών”, γνωρίζοντας το μεγάλος εύρος των αυθαιρεσιών που έχουν συντελεστεί, θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια του δήμου να τις περιορίσει ή να τις εξαλείψει. Και, βεβαίως, θα αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησής τους, στο βαθμό που αυτή θα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση νέων εμπορευματικών δραστηριοτήτων ή την επαναφορά λογικών ιδιωτικοποίησης.
 
Αντιπροσωπεία της “Συνέλευσης” θα επιδιώξει συνάντηση με τη δημοτική αρχή, τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να μεταφέρει την παραπάνω πρόταση. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να δρομολογηθεί η οριστική λύση, στον υπαίθριο χώρο του άλσους, με την ευθύνη της “Συνέλευσης Ηλιουπολιτών”, θα αναπτυχθεί ευρύ και ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων και συζητήσεων, αρχής γενομένης από το “επινίκειο” γλέντι, το βράδυ του Σαββάτου, 18/6. 

Ομάδα ενημέρωσης και επικοινωνίας

_________

εκδηλώσεις:

Οι δημόσιοι χώροι στους πολίτες
 
–       Σάββατο 18/6  9.00 μμ. Ρεμπέτικη βραδυά: ζωντανή μουσική, γλέντι, φαγητό και ποτό.

 –       Τετάρτη 22/6  9.00 μμ. Προβολη της ταινίας ¨Ήπειρος¨ του Στράτου  Στασινού. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
Στο Δημοτικό Αναψυκτήριο του Άλσους ¨Δ. Κιντής¨.
 
Συνέλευση Ηλιουπολιτών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών εγκαταστάσεων